Sucul de aronia scade glicemia și luptă împotriva diabetului

sucul de aronia

Studii, cercetări, rapoarte medicale — toate ne spun același lucru: sucul de aronia este un real ajutor pentru diabetici. Fiind bogat în fibre, antocianine și antioxidanți, acesta reduce nivelul de glucoză din sânge, scade glicemia și poate chiar preveni apariția diabetului.

Citește în continuare și descoperă cum sucul de aronia luptă împotriva diabetului și îl ține sub control.

Sucul de aronia reduce nivelul de glucoză din sânge

Hiperglicemia apare atunci când persoanele cu diabet au prea multă glucoză în sânge. În acest caz, glucoza poate atinge concentrații extrem de ridicate, care devin periculoase dacă nu sunt tratate în mod corespunzător.

Pentru a evita asta, doctorii recomandă insulina și alte medicamente care au scopul de a reduce concentrația de glucoză în sânge. Iar sucul de aronia s-a dovedit extrem de eficient în acest scop.

Cercetările au demonstrat că 100ml de suc de aronia pe zi, timp de 3 luni, scad semnificativ nivelul de glucoză din sângele pacienților cu diabet de tip 1 și 2.

Totodată, sucul din aronia mai are un rol important: protejează celulele beta pancreatice din organism.

Celule beta eliberează insulina în sângele tău, dar atunci când suferi de diabet de tip 1, mai ai foarte puține celule în organism. Asta pentru ca sistemul tău imunitar le atacă.

Prin protejarea lor, sucul de aronia funcționează ca un scut care te apără pe două planuri: reduce glucoza din sângele tău și are grijă de celulele care eliberează insulina — un hormon de care ai mare nevoie.

Aronia scade glicemia și stimulează producția de insulină

După cum spuneam mai sus, glicemia este determinată de concentrația de glucoză din sângele tău. Astfel, dacă reducem glucoza din sânge, îți scade și glicemia.

Numeroase studii au dovedit că sucul de aronia contribuie la scăderea glicemiei și ține sub control nivelul zahărului din sânge.

Aceste efecte pozitive se datorează fibrelor dietetice prezente în aronia și antocianinelor, care sunt pigmenți naturali responsabili pentru culoarea mov închis a fructelor de aronia.

Acești pigmenți s-au dovedit utili în tratamentul diabetului zaharat, cât și în scăderea riscului de obezitate și boli de inimă.

Iar asta nu e tot. Câteva studii au mai descoperit un alt beneficiu important al fructelor de aronia: acestea stimulează producția de insulină în corp. Și, după cum bine știm, insulina este esențială pentru diabetici din cauza faptului că pancreasul nu o mai produce în cantități corespunzătoare.

Drept urmare, atât scăderea glicemiei, cât și producția de insulină sunt beneficii reale pentru diabeticii la orice vârstă.

Vrei să te bucuri de efectele benefice ale sucului de aronia?

Atunci apasă aici și comandă sucul chiar acum

Aronia contribuie la normalizarea nivelului de colagen

Aceleași antocianine care dau culoare mov închis a fructelor de aronia mai au un rol esențial. Acestea ajută organismul diabeticilor să combată enzima care dizolvă colagenul, ceea ce duce la normalizarea nivelului de colagen în corp.

Colagenul este o substanță proteică produsă în mod natural în organism. Acesta se află în sistemul osos, sistemul muscular, sistemul digestiv, piele, vase de sânge și articulații, și contribuie la regenerarea celulelor și a țesuturilor.

Din păcate, organismul produce colagen în mod natural doar până la 30 de ani, după care producția sa scade treptat. Însă oamenii au nevoie în continuare de el, fiind esențial pentru sănătate.

Colagenul:

  • Contribuie la sănătatea oaselor și a articulatiilor;
  • Asigură buna funcționare a plămânilor;
  • Întărește și repară vasele de sânge;
  • Ajută la recuperarea mușchilor după efortul fizic.

Punem observa că această substanță este importantă pentru organismul nostru, iar fructele de aronia contribuie activ la păstrarea sa în corp.

Sucul de aronia poate preveni apariția diabetului

Nu în ultimul rând, studiile au arătat că sucul din aronia poate preveni apariția diabetului.

Fiind bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, oamenii de știință au ajuns la concluzia că aronia are proprietăți antiinflamatorii care ar putea preveni această condiție.

Inflamația cronică alimentează multe dintre complicațiile devastatoare ale diabetului zaharat de tip 2, inclusiv bolile cardiovasculare, renale și parodontale.

Reducerea ei cu ajutorul antioxidanților protejează corpul de multe afecțiuni care pot ajunge să fie chiar mortale în unele cazuri.

Un singur fruct, numeroase beneficii

După cum ai văzut sucul de aronia are numeroase proprietăți pentru diabetici, care au fost atent cercetate în zeci de studii.

Sucul:

  • Reduce nivelul de glucoză din sânge;
  • Scade glicemia și stimulează producția de insulină;
  • Contribuie la normalizarea nivelului de colagen;
  • Și poate preveni apariția diabetului.

Iar aceste beneficii nu sunt observate doar în studii.

La Aronia Charlottenburg primim săptămânal mesaje de la clienții noștri care ne spun cum i-a ajutat sucul de aronia.

Uite ce ne spun 3 cliente de-ale noastre despre suc:

“Am băut litri întregi! Este de excepție! Aviz bolnavilor de diabet: chiar scade glicemia după un timp! Vorbesc din proprie experiență, ca diabetică”. – Ofelia

“Tocmai m-a scos din hiperglicemia datorată excesului din perioada sărbătorilor. Mulțumesc! (Aronia) e într-adevăr excelentă și are un gust minunat.” – Liliana

“Sucul de aronia este foarte eficient pentru sănătate! Pentru diabetici este foarte bun! Scade glicemia! Eu îl folosesc și după 2 luni s-a văzut rezultatul. Mulțumesc Aronia pentru minunatul suc 100% natural!” – Elvira

Ne bucurăm mereu când citim asemenea mesaje și fiecare dintre ele ne întărește convingerea că sucul de aronia este un real ajutor pentru diabeticii de pretutindeni.

Tocmai de aceea mai avem un singur mesaj pentru tine:

Comandă sucul de aronia chiar acum și ai grijă de sănătatea ta!

Beneficiile sunt numeroase, iar efectele sale fac minuni. Sucul este complet natural, nu conține zahăr și este obținut prin presare la rece.

Pe lângă asta, o singură cutie de 3 litri îți va ajunge o lună întreagă, pentru că doza recomandată de suc este 100ml pe zi.

Consumă-l zilnic timp de minim 3-6 luni și vei fi uimit de rezultate, la fel ca sutele de clienți care ne-au scris până în prezent.

Apasă aici și comandă sucul de aronia

Iar dacă ai persoane dragi sau prieteni care suferă de diabet, te încurajăm să le spui despre sucul de aronia.

În România încă nu este suficient de cunoscut, în ciuda numeroaselor sale proprietăți care au grijă de sănătate.

Dă-le de veste și suntem siguri că-ți vor mulțumi. 🙂

Până data viitoare, îți dorim multă sănătate!

Blog

Ultimele articole

Blog

Disbioza intestinală, o dereglare a microbiomului natural: preia controlul sistemului tău digestiv cu aceste soluții naturiste eficiente și prietenoase cu organismul!

Disbioza intestinală reprezintă o afecțiune tot mai întâlnită la nivel global, afectând milioane de oameni în fiecare an. ...
Blog

Radicali liberi – să cunoaștem acești compuși chimici care pot influența buna funcționare a organismului!

Radicalii liberi au fost asociați în literatura de specialitate cu apariția mai multor boli și a procesului de îmbătrânire....
Blog

Parodontita: ce înseamnă, cum ne afectează și cum o putem preveni sau trata?

Parodontita este o afecțiune dentară comună și serioasă, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Este cunoscut...
Blog

Degenerescența maculară: ce este, cum se manifestă și care sunt opțiunile de tratament?

Văzul este un simț esențial pentru o viață normală și ușoară, de care să ne putem bucura din plin. Din păcate, diverse ...