Despre Noi

Aronia Charlottenburg

Privit de sus, satul este dispus într-un cerc, cu casele plasate la distanțe atent calculate unele față de altele.

Această organizare se păstrează înca din 1771, când Charlottenburg era un sat de coloniști germani și avea doar 30 de case așezate într-un cerc cu diametrul de 210 metri.

În prezent, este singurul sat cu o astfel de organizare din România, fapt care atrage turiști din țară și din afară.
Pe lângă forma neobișnuită a satului, turiștii sunt atrași și de frumusețea sufletească a oamenilor locului. Oameni care țin la traditie și duc mai departe moștenirea culturală rămasă din moși-strămoși.

Pentru a-i proteja aspectul unic și tradițiile, satul a fost declarat monument istoric de Ministerul Culturii și Cultelor.

Despre Noi

Aronia Charlottenburg

Situată într-o zonă pitorească și unică în țară, plantația ecologică Aronia din Charlottenburg se întinde pe o suprafață de 15 hectare.

Aici, ajutați de specialiști în domeniu, creștem, îngrijim și recoltăm plantele de aronia, pentru a produce faimosul suc de aronia presat la rece.

Fondat în anul 2015, este un proiect de succes în România și suntem motivați de pasiunea pentru o viață sănătoasă și de dorința de a promova consumul de produse naturale, care să ne fie atât hrană, cât și tratament.

Noi am preferat această locație deoarece solul și clima sunt ideale pentru planta de aronia. Dar am fost motivați de frumusețea locului și de binecuvântarea de a lucra în liniște, respirând aerul curat de țară.
Lipsa poluării din aer sau din apă este benefică și pentru plantele noastre. Noi le-am creat cadrul ideal în care să se dezvolte în voie, iar ele ne dau, la schimb, fructele lor în cea mai bună formă.