Suc de coacaze negre – Un remediu natural cu multiple beneficii pentru sănătate

suc de coacaze negre scaled

Sucul de coacaze negre este o băutură sănătoasă și gustoasă ce are multiple efecte pozitive asupra sănătății noastre fizice și mentale.

Coacăzele negre sunt fructe mici și parfumate ale arbustului cu același nume. Foarte multe persoane consumă aceste fructe minune, ele fiind considerate o sursă bogată în vitamine, minerale și antioxidanți.

Denumirea științifică a arbustului este de „Ribes nigrum” și face parte din genul Ribes, familia Grossulariaceae. Fructele se regăsesc sub forma ciorchinelor. Boabele sunt zemoase, acrișoare și prezintă un diametru de 5-10 mm.

Există numeroase modalități prin care pot fi utilizate coacăzele negre. Ele se pot consuma ca atare sau sub formă de suc, sirop, fructe uscate sau pudră. Gustul lor acrișor îi determină pe oameni să le consume în diferite moduri. Ele pot fi integrate în diferite preparate culinare, sosuri sau chiar în cocktail-uri interesante.

Descoperă în acest articol mai multe informații utile despre sucul de coacaze negre și beneficiile sale asupra sănătății noastre. 

Coacaze negre – Un superfruct pentru sănătatea ta 

La capitolul vitamine, coacăzele negre conțin tiamină, adică vitamina B1, acid pantotenic, vitamina B5 și piridoxină, vitamina B6. Tot în compoziția lor se află și vitamina C, cu proprietăți antioxidante. 

Dacă ne uităm la conținutul de minerale, vom observa cum coacăzele negre furnizează 20% din necesarul zilnic de fier. Mai mult decât atât, aceste fructe conțin fosfor, potasiu, magneziu, calciu, cupru și mangan, ele contribuind la o funcționare optimă a organismului. 

Pe fondul conținutului bogat de vitamine, minerale și antioxidanți, coacăzele negre și-au câștigat titlul de „superfruct”, fiind incluse de foarte multe persoane în alimentația lor zilnică.

Sucul de coacaze negre – O sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți

suc coacăze negre

Dacă ai decis să urmezi o cură de detoxifiere, sau vrei să adopți un stil de viață sănătos, sucul de coacaze negre este remediul natural ce sprijină sănătatea organismului tău.

Acest suc de coacaze este 100% natural și ecologic. Pentru a te putea bucura de toate beneficiile sale, doza zilnică recomandată de consum este de 150-200 ml. Sucul nu conține aditivi, conservanți, arome sau coloranți. 

Momentul ideal pentru consumul sucului de coacaze negre este iarna, atunci când fructele proaspete nu au aceeași disponibilitate ca în celelalte anotimpuri, dar, evident că nu-i poți refuza organismului tău un astfel de răsfăț nici în restul anului.

Sucul de coacaze negre este considerat un tonic perfect ce oferă doza de energie și vitalitate necesar pentru activitățile de zi cu zi. 

În mod deosebit, consumul coacăzelor negre este recomandat persoanelor care suferă de diabet.

Beneficiile sucului de coacăze negre

Fiind o sursă reală de substanțe nutritive, consumul sucului de coacaze negre are reale beneficii asupra organismului. Printre principalele efecte menționăm:

 • Consolidează sistemul imunitar, prin conținutul bogat de vitamina C;
 • Previne apariția diabetului în cazul persoanelor cu risc datorită cantității sale bogate de antioxidanți;
 • Îmbunătățește semnificativ sănătatea ochilor (mai precis îmbunătățește fluxul de sânge la nivelul ochilor, capacitatea lor de a se adapta la locurile întunecate și reduce simptomele legate de oboseala ochilor. În plus, pentru persoanele care suferă de glaucom, sucul de coacaze negre va ajuta în procesul de oprire al deteriorării câmpului vizual);  
 • Diminuează tensiunea arterială (prin conținutul său bogat în potasiu și acid gamma-linolenic, sucul de coacăze negre ajută la reducerea tensiunii arteriale. Pe lângă aceasta, ajută celulele cardiace să reziste la leziuni și împiedică formarea trombocitelor în artere.);
 • Menține sănătatea sistemului muscular și osos datorită conținutului bogat de magneziu;
 • Păstrează o greutate corporală optimă (sucul de coacaze negre este extrem de folositor și pentru menținerea unei diete echilibrate. Indiferent de numărul de calorii pe care alegi să îl consumi zilnic, cantitatea scăzută de grăsimi și calorii din compoziția sucului de coacăze negre nu te va încurca deloc). 
 • Previne îmbătrânirea prematură și redă pielii vitalitatea și strălucirea naturală (în plus, sucul de coacaze negre este un adevărat aliat în ameliorarea simptomelor de psoriazis);
 • Contribuie la reglarea procesului digestiv, datorită fibrelor care acționează la nivelul tranzitului;
 • Sprijină păstrarea sănătății mintale, având un rol cheie în prevenirea riscului de afecțiuni ca Alzheimer sau demență;
 • Ajută la îndepărtarea anxietății și a stresului, îmbunătățind semnificativ starea de spirit;
 • Stimulează capacitatea de concentrare, susținând funcțiile cognitive;
 • Contribuie la prelungirea longevității, datorită conținutului de antocianine.

Concluzii

Coacăzele negre sunt considerate fructe versatile, putând fi integrate cu ușurință într-o varietate de preparate delicioase și sănătoase. Ele sunt populare datorită beneficiilor sale asupra organismului, fiind incluse în alimentație de persoanele care își doresc să adopte un stil de viață sănătos și activ.

Sucul de coacaze negre este o băutură detoxifiantă din ce în ce mai apreciată, fiind privită ca o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți. Aceasta oferă numeroase efecte pozitive asupra sănătății noastre fizice și mentale.

Dacă dorești să te bucuri de toate aceste beneficii, comandă sucul natural de coacaze negre de la Aronia Charlottenburg. 

Descoperă mai multe produse 100% BIO pe www.aronia-charlottenburg.ro! Ai grijă de sănătatea ta!

Blog

Ultimele articole

Blog

Dureri articulare – cum pot fi gestionate sau chiar prevenite aceste dureri care pot afecta pe (aproape) oricine?

Durerile articulare reprezintă o problemă care se întâlnește la milioane de oameni din întreaga lume. Acestea pot varia de l...
Blog

Alergii – TOT ce trebuie să știi despre cauze, simptome, tipuri, alergeni sezonieri, prevenție și tratare la adulți și la copii

Ce sunt alergiile? Cu siguranță multe persoane se confruntă cu ele, însă nu mulți știu exact ce reprezintă pentru corp. To...
Blog

Anti aging – semnele îmbătrânirii, cauzele și prevenirea procesului

Cu siguranță ai auzit de acest termen de „anti-aging”, însă în spatele lui există o mulțime de „povești” despre or...
Blog

Glanda tiroidă – rolurile pe care le joacă în organism și mijloacele prin care o poți menține sănătoasă

Glanda tiroidă este un organ vital în corpul uman, cu o formă asemănătoare unui fluture, situată în partea frontală a gât...
Blog

Alimente pentru masa musculară – tot ce trebuie să știi pentru o dietă corectă și eficientă

Construirea masei musculare nu este doar un obiectiv pentru sportivi și culturiști, ci și pentru cei care doresc să își îmb...
Blog

Cancerul la sân – tot ce trebuie să știi pentru a identifica și a ține sub control această problemă de sănătate

Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite și amenințătoare forme de cancer la femei din întreaga lume. Cu toate c...
Blog

Ficat gras – cum afectează această problemă de sănătate buna funcționare a organismului și cum o poți ține sub control

Ficatul gras este o tulburare de natură medicală care a câștigat din ce în ce mai multă atenție în ultimele decenii, pe m...
Suc Coacaze Negre 3L ECO (RO-ECO-029)

Suc Coacaze Negre 3L ECO (RO-ECO-029)

125 lei
Adaugă în coș