Produsele BIO – cum se cultivă și ce beneficii au față de produsele convenționale

produse bio aronia

Care este diferența dintre produsele BIO și cele convenționale? De ce sunt produsele BIO mai sănătoase pentru noi, iar cultivarea lor mai responsabilă față de mediu? Cum creștem fructe BIO de aronia și ce presupune o plantație ecologică?

În articolul de astăzi vei afla răspunsurile la toate aceste întrebări.

Ce sunt produsele convenționale și de ce ar trebui să le eviți

Pe scurt, produsele convenționale sunt produse cultivate cu ajutorul chimicalelor. Sau, după cum au ajuns să fie cunoscute:

produse cu E-uri

În cultivarea lor se folosește o cantitate mare de chimicale care au un efect dăunător asupra pământului, cât și asupra sănătății noastre.

Fie că este vorba despre pesticide, antibiotice, hormoni de creștere, aditivi alimentari sau fertilizatori, rolul lor este să grăbească procesul de producție astfel încât să se vândă cât mai multe produse.

Din păcate, această goană după vânzări ajunge să pună producția pe primul loc și nicidecum sănătatea consumatorilor.

Sunt multe cazuri de oameni care s-au îmbolnăvit de pe urma produselor cu chimicale, aspect care a determinat anumite organizații internaționale — precum Comisia de Mediu a Parlamentului European — să înăsprească regulile privind utilizarea lor în alimente.

De aceea recomandarea medicilor nutriționiști și biochimiștilor este consumarea produselor BIO — o recomandare cu atât mai importantă la copii, care sunt mai vulnerabili în fața acestor chimicale.

Acum, dacă produsele convenționale nu sunt cea mai sănătoasă alegere, apare întrebarea: “Care este alternativa?”

Ce sunt produsele BIO și cum au grijă de sănătatea ta

Produsele BIO sunt produse 100% naturale și ecologice.

Sunt cultivate natural, fără chimicale sau alte intervenții, și cresc în ritmul dat de mama natură.

Datorită acestei diferențe, produsele BIO au 3 mari beneficii:

  1. Cultivarea lor protejează mediul înconjurător, pentru nu există chimicale care să contamineze solul;
  2. Își păstrează toate proprietățile. E cunoscut faptul că fructele și legumele BIO conțin o cantitate mai mare de vitamine, minerale și antioxidanți. O analiză a 343 de studii a demonstrat că produsele fructele și legumele BIO au o concentrație de până la 69% mai mare de antioxidanți comparativ cu produsele crescute convențional.
  3. Au grijă de sănătatea ta și asigură buna funcționare a organismului.

În plus, în cazul produselor BIO mai trebuie să ținem cont de un lucru esențial.

Produsele BIO sunt certificate oficial de către organisme autorizate

Asta înseamnă că o plantație de produse BIO trebuie să respecte proceduri foarte stricte care sunt în conformitate cu legislația în vigoare.

De exemplu, plantația Aronia Charlottenburg și toate produsele noastre sunt certificate ecologic de către BIO Garanție — cel mai important Organism de Inspecție și Certificare din Austria, cu birouri și în România.

Organismul funcționează cu aprobarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării și oferă servicii de inspecție și certificare în conformitate cu normele UE.

Certificarea BIO Garanție presupune 2 vizite oficiale pe an în care:

  • Se controlează calitatea solului;
  • Se măsoară calitatea producției;
  • Se stabilește corectitudinea documentelor etc.

Totul pentru a ne asigura că oferim produse 100% naturale din fructe de aronia, de calitate superioară.

Iar asta nu e tot.

Produsele se cultivă cu cea mai mare grijă

produse BIO

Plantația Aronia Charlottenburg

Pentru a oferi produse 100% BIO, există alte diferențe importante.

De exemplu, eliminarea ierbii de pe o plantație ecologică se face manual, de 2-3 ori pe an, în timp ce pe o plantație convențională se folosește ierbicid. Diferența de preț este de 10 ori mai mare în cazul lucrării manuale, dar sănătoase.

Până și îngrășămintele sunt diferite.

În loc de îngrășământul chimic din comerț, pe plantația noastră de aronia folosim îngrășământ ecologic și sigur. Diferența de preț este de 5 ori mai mare, însă punem calitatea pe primul loc.

Lista diferențelor poate continua, însă ideea de bază rămâne aceeași:

produsele BIO sunt crescute cu grijă,
din respect pentru oameni și pentru natură

Când le consumi poți fi sigur că ai parte de fructe ca în grădina bunicii de odinioară, fără chimicale dăunătoare pentru corp și pentru sol.

Asemenea fructe creștem pe plantația noastră ecologică de aronia și punem mereu calitatea pe primul loc.

Dacă ești în căutarea unor fructe de aronia 100% naturale și ecologice, cu numeroase beneficii pentru sănătate, te invităm să arunci o privire peste produsele Aronia Charlottenburg:

Intră aici și vezi produsele BIO din fructe de aronia

Ce spun clienții noștri despre produsele BIO din fructe de aronia

Suntem recunoscători că avem clienți care apreciază produsele crescute local, fără chimicale, E-uri și alte substanțe dăunătoare.

Uite ce au spus o parte dintre ei după ce le-au consumat:

“M-a încântat tot ce am aflat despre produsul dumneavoastră 100% natural și despre modul de recoltare. M-a impresionat foarte mult, descrierea produsului. Am făcut comandă pentru suc de aronia la 3 litri. L-am primit foarte repede iar gustul lui este savuros, exact ca în descrierea dumneavoastră.” – Rodica

“Foarte bun si sanatos sucul de aronia… lucrez în domeniul medical, l-am recomandat mai departe. La mine s-au vazut semne de bine chiar dupa 2 luni de consum,100ml/zi. Recomand mai departe tuturor celor care au grija de sănătatea lor, succes!” – Adrian

“Este un suc într-adevăr natural sută la sută. Îi simți gustul puternic, iar de beneficii să nu mai vorbim.“ – Silvia

“Am aflat de Aronia de la un fizioterapeut care mi l-a recomandat ca tonic pentru imunitate.Pînă acum sunt la al doilea recipient nu am nimic de reproșat.Acum este o modă a lucrurilor naturale organice. Cred că produsul dvs.îndeplinește toate condițiile.” – Florin

Primim zilnic astfel de mesaje și ne bucurăm din suflet că oamenii apreciază produsele BIO care au grijă de sănătatea lor. 🙂

Pe final, te lăsăm cu un singur gând.

Produsele BIO merită fiecare bănuț

După cum ai văzut, există diferențe esențiale între un produs BIO și un produs convențional.

De la cultivarea lor sănătoasă și verificată riguros de către autorități, până la beneficiile lor pentru sănătate și pentru mediul înconjurător… produsele BIO respectă și oamenii, și natura.

Nu dăunează cu nimic, însă au multe de beneficii pentru sănătatea celor mici și celor mari. Atunci când le consumi poți fi sigur că ai parte de un dar de la natură care contribuie la un organism puternic și rezistent.

Datorită acestor factori prețul produselor BIO este mai mare decât prețul produselor convenționale, care nu sunt certificate și nu respectă reglementările ecologice.

Însă este un preț corect și realist, care reflectă calitatea produselor și toate normele pe care le respectă.

Este un preț care acoperă alegerile sănătoase pentru cultivarea fructelor astfel încât să obținem produse de aronia de cea mai bună calitate. Produse care au grijă de sănătatea ta și a familiei tale, cât și de sănătatea mediului înconjurător.

Te încurajăm să alegi BIO de fiecare dată și să pui sănătate pe primul loc. Până la urmă sănătatea este înainte de toate. 🙂

Intră aici și vezi produsele BIO din fructe de aronia

Blog

Ultimele articole

Blog

Disbioza intestinală, o dereglare a microbiomului natural: preia controlul sistemului tău digestiv cu aceste soluții naturiste eficiente și prietenoase cu organismul!

Disbioza intestinală reprezintă o afecțiune tot mai întâlnită la nivel global, afectând milioane de oameni în fiecare an. ...
Blog

Radicali liberi – să cunoaștem acești compuși chimici care pot influența buna funcționare a organismului!

Radicalii liberi au fost asociați în literatura de specialitate cu apariția mai multor boli și a procesului de îmbătrânire....
Blog

Parodontita: ce înseamnă, cum ne afectează și cum o putem preveni sau trata?

Parodontita este o afecțiune dentară comună și serioasă, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Este cunoscut...
Blog

Degenerescența maculară: ce este, cum se manifestă și care sunt opțiunile de tratament?

Văzul este un simț esențial pentru o viață normală și ușoară, de care să ne putem bucura din plin. Din păcate, diverse ...
Suc Aronia 3L ECO (RO-ECO-029)

Suc Aronia 3L ECO (RO-ECO-029)

99 lei89,10 lei
Adaugă în coș