Cum tratezi natural simptomele de colon iritabil?

tratarea naturala a simptomelor de colon iritabil scaled

Simptomele de colon iritabil au la bază dereglarea funcției intestinale. Colonul iritabil este o afecțiune destul de întâlnită în prezent, fiind cunoscută și sub numele de sindromul intestinului iritabil. 

Totuși, cauzele apariției ei nu se știu cu exactitate, însă există anumiți factori care o pot provoca, printre care alimentația deficitară și nivelul ridicat de stres.

Din păcate, simptomele acestei afecțiuni determină efecte la nivelul întregului sistem digestiv, dar și asupra sistemului nervos, pe fondul stresului ridicat. S-au realizat în ultimii ani numeroase studii care au dovedit implicarea stresului în declanșarea tulburărilor la nivelul tubului digestiv.

Din acest motiv, este important să acordăm atenție acestui trigger, nu doar din perspectiva tratării simptomelor colonului iritabil, ci și din cea a prevenției.

Ce factori de risc există în cazul sindromului de intestin iritabil?

Există factori de risc care pot declanșa instalarea și implicit dezvoltarea afecțiunii, printre care:

 • Utilizarea anumitor medicamente – antibioticele, antiinflamatoarele nesteroidiene sau antidepresivele au o influență negativă la nivelul florei intestinale. 
 • Alimentație necorespunzătoare – având un stil de viață haotic, există foarte multe șanse ca persoanele să se confrunte cu probleme ale colonului. Alimentele bogate în grăsimi, carbohidrați sau zahăr ar trebui eliminate din alimentație. De asemenea, mesele târzii, consumul excesiv de alcool, lipsa somnului și sedentarismul sunt factori care pot conduce la instalarea simptomelor de colon iritabil.
 • Factori genetici – sindromul de intestin iritabil poate apărea și pe fond genetic, fiind stimulat totodată de ceilalți factori de risc.
 • Probleme emoționale – stresul ridicat sau emoțiile puternice nu afectează numai funcționarea sistemului nervos, ci au repercusiuni asupra întregului organism. Tocmai de aceea, în tratarea colonului iritabil se recomandă inclusiv ședințe de terapie comportamentală.  

Simptomele de colon iritabil și modalitatea de diagnosticare

simptome colon iritabil

Sursa: Freepik.com

Durerile abdominale, manifestate în general sub formă de crampe, sunt cele care apar cu precădere în cazul celor care suferă de colon iritabil. Tulburările tranzitului intestinal sunt de asemenea prezente, fie că vorbim de constipație sau diaree. 

Totuși, simptomele de colon iritabil sunt însoțite de: 

 • Balonare și senzație de disconfort constant;
 • Senzație de greață și de oboseală;
 • Tulburări de somn;
 • Dureri de cap etc.

Netratate la timp, simptomele pot determina efecte serioase, printre care:

 • vărsături frecvente;
 • dezechilibre la nivel psihic și emoțional;
 • fluctuații bruște în greutare;
 • dureri intense la nivelul abdomenului. 

Cea mai pertinentă recomandare în acest caz este apelarea la medic și semnalarea semnelor prezentate.

Diagnosticarea sindromului de intestin iritabil

Etapele de diagnosticare și tratament includ câteva etape importante: 

 • O analiză amănunțită a medicului gastroenterolog. Ulterior, este stabilită schema potrivită de tratament, ținându-se cont de complexitatea afecțiunii. Pentru a căpăta o perspectivă cât mai nuanțată asupra cazului, specialistul va avea nevoie de analize de sânge și investigații imagistice. De asemenea, va lua în considerare istoricul familial, dar și stilul de viață al pacientului și bolile de care suferă în paralel. 
 • În situațiile complexe, se va efectua un examen clinic abdominal pentru a identifica alte posibile cauze care au dus la instalarea afecțiunii. 

Simptomele de colon iritabil – Pot fi tratate în mod natural?

Sursa: Freepik.com

De cele mai multe ori, simptomele de colon iritabil sunt tratate în funcție de severitatea lor. Schema de tratament se poate baza pe tratament medicamentos, pentru a ameliora simptomele severe ale afecțiunii, dar și pe tratamente naturiste.

De asemenea, de importanță majoră este schimbarea regimului alimentar. Modificarea obiceiurile alimentare este primul pas în acest context:

 • Trebuie evitate alimentele care conduc la balonare sau alergii;
 • Renunțarea la alimente cu conținut ridicat de gluten;
 • Diminuarea consumului de cofeină etc.

De asemenea, este recomandată și psihoterapia. În cele mai multe cazuri, pacienții prezintă un nivel ridicat de stres (fiind și un factor declanșator al afecțiunii) și tulburări de somn. În acest context, terapia va ajuta la:

 • diminuarea anxietății;
 • obținerea unei stări optime de confort psihic și emoțional.

Totuși, pe lângă alternativele prescrise de medicul specialist există și alternative naturiste, care contribuie la redobândirea echilibrului la nivelul sistemului digestiv. 

Ideale pentru îmbunătățirea digestiei și a tranzitului sunt aceste sucuri medicinale  de la Aronia Charlottenburg, acestea fiind 100% naturale, fără aditivi și conservanți.

ALOE 3

Potrivite pentru a trata natural simptomele de colon iritabil este gelul de aloe vera, acesta având un conținut de enzime care asigură o digestie sănătoasă. Mai mult decât atât, aloe vera prezintă proprietăți antiinflamatorii excepționale. Ele protejează mucoasa gastrică și diminuează inflamațiile sau iritațiile de la nivelul intestinelor și stomacului. 

Așadar, pentru a echilibra digestia, cea mai bună soluție naturală este gelul de aloe vera. Cei care se confruntă cu ulcer gastric, gastrită și au probleme cu digestia pot miza pe acest tratament naturist. 

Includerea lui în alimentația zilnică, cu siguranță va aduce numeroase beneficii organismului. Din perspectiva consumului, cantitatea recomandată este de 100ml în fiecare zi.

Tratează natural simptomele de colon iritabil cu Aloe Vera!

Bucură-te de toate beneficiile pe care le oferă Gelul de Aloe Vera de la Aronia Charlottenburg. Gelul este 100% natural, vegan și ecologic, având o puritate de 99.7% gel pur Aloe Vera. De reținut că acesta are un conținut bogat de vitamine, minerale, antioxidanți și nutrienți, care ajută organismul să se mențină sănătos și puternic.

Descoperă mai multe produse 100% BIO pe www.aronia-charlottenburg.ro! Ai grijă de sănătatea ta!

 

Blog

Ultimele articole

Blog

Dureri articulare – cum pot fi gestionate sau chiar prevenite aceste dureri care pot afecta pe (aproape) oricine?

Durerile articulare reprezintă o problemă care se întâlnește la milioane de oameni din întreaga lume. Acestea pot varia de l...
Blog

Alergii – TOT ce trebuie să știi despre cauze, simptome, tipuri, alergeni sezonieri, prevenție și tratare la adulți și la copii

Ce sunt alergiile? Cu siguranță multe persoane se confruntă cu ele, însă nu mulți știu exact ce reprezintă pentru corp. To...
Blog

Anti aging – semnele îmbătrânirii, cauzele și prevenirea procesului

Cu siguranță ai auzit de acest termen de „anti-aging”, însă în spatele lui există o mulțime de „povești” despre or...
Blog

Glanda tiroidă – rolurile pe care le joacă în organism și mijloacele prin care o poți menține sănătoasă

Glanda tiroidă este un organ vital în corpul uman, cu o formă asemănătoare unui fluture, situată în partea frontală a gât...
Blog

Alimente pentru masa musculară – tot ce trebuie să știi pentru o dietă corectă și eficientă

Construirea masei musculare nu este doar un obiectiv pentru sportivi și culturiști, ci și pentru cei care doresc să își îmb...
Blog

Cancerul la sân – tot ce trebuie să știi pentru a identifica și a ține sub control această problemă de sănătate

Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite și amenințătoare forme de cancer la femei din întreaga lume. Cu toate c...
Blog

Ficat gras – cum afectează această problemă de sănătate buna funcționare a organismului și cum o poți ține sub control

Ficatul gras este o tulburare de natură medicală care a câștigat din ce în ce mai multă atenție în ultimele decenii, pe m...
Aloe Vera Gel 3L ECO (RO-ECO-029)

Aloe Vera Gel 3L ECO (RO-ECO-029)

149 lei134,10 lei
Adaugă în coș