Cum te protejează aronia pe timp de pandemie

Cum te protejează aronia pe timp de pandemie

Fructele de aronia sunt cunoscute în lumea-ntreagă pentru capacitatea lor de prevenție și vindecare. Proprietățile lor minune au fost validate de către sute de oameni de știință și au ajutat omenirea de mai bine de 200 de ani.

Acest superfruct este un adevărat scut împotriva virusurilor, microbilor și bacteriilor, iar acum avem nevoie de el mai mult ca niciodată.

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul Coronavirus crește pe zi ce trece și este responsabilitatea noastră să ne punem sănătatea pe primul loc. Să avem grijă de noi și de cei dragi nouă, ca să trecem cu bine peste această amenințare.

Citește în continuare și vei descoperi 3 feluri prin care aronia te protejează pe timp de pandemie. De la beneficii fizice până la beneficii psihice, vei înțelege cum acest superfruct are grijă de corpul și de mintea ta.

Începem cu beneficiile fizice.

1. Aronia este ca un scut împotriva virusurilor de tip Influenza

Virusurile de tip Influenza sunt o infecție respiratorie acută și contagioasă, care produc și virusul gripal — sau gripa.

Cele mai comune simptome ale infecției cu Influenza sunt: febră, frisoane, durere în gât, dureri musculare, slăbiciune, oboseală și tuse uscată. Și, după cum observi, acestea sunt și cele mai comune simptome ale virusului COVID-19.

Asta se întâmplă pentru că virusurile de tip Influenza și COVID-19 sunt similare în multe privințe. Ambele cauzează boli respiratorii, care pot fi ușoare, severe sau chiar mortale.

Poate acum te întrebi unde intervine aronia în această ecuație. Ei bine, studiile arată că fructele de aronia pot opri reproducerea virusului gripal în stadiile sale inițiale.

Acest efect benefic se datorează faptului că fructele de aronia sunt bogate în acid elagic și miricetină — 2 micronutrienți foarte utili pentru corpul uman.

Aceștia au proprietăți antioxidante, care îndepărtează toxinele din corp şi îl protejează de moleculele periculoase cunoscute ca radicali liberi.

Drept urmare, aronia ne protejează organismul de virusuri respiratorii și ne scade șansele de infectare.

2. Aronia apără și întărește sistemul imunitar

Pe lângă micronutrienți, fructele de aronia conțin și cele mai importante vitamine și minerale de care are nevoie corpul tău.

Fie că vorbim despre vitamina C, vitamina E și vitamina A sau despre Fier, Zinc și Calciu — toate joacă un rol central în apărarea sistemului tău imunitar.

Datorită lor, sistemul tău devine puternic și rezistent, fiind astfel capabil să se lupte cu virusurile, bacteriile și microbii care îți amenință sănătatea.

Nu uita că un sistem imunitar sănătos are nevoie și de o alimentație echilibrată, un somn bun (de minimum 7 ore) și de exerciții fizice săptămânale.

Toate contribuie la sănătatea organismului tău și la starea ta de bine.

3. Aronia reduce și simptomele de anxietate & depresie

Până aici am vorbit despre beneficiile fizice ale acestui fruct minune. Însă beneficiile psihice sunt la fel de importante.

Acum mai mult ca niciodată sănătatea noastră psihică este pusă la încercare. Frica de boală, izolarea, stresul provocat de criza economică… toate ne afectează și ne știrbesc fericirea de zi cu zi.

Dacă îți faci griji din cauza lor, avem o veste bună pentru tine: aronia te ajută și în această privință! 🙂

Studiile realizate pe rozătoare arată că sucul de aronia crește nivelul de dopamină din creier. Supranumită și hormonul fericirii, dopamina are un rol important pentru emoțiile și sentimentele pozitive.

Această substanță chimică îți oferă energie și o stare de bine, care este adesea asociată cu fericirea și satisfacția în viață.

Totodată, un alt studiu a demonstrat că sucul de aronia reduce semnificativ simptomele de anxietate și depresie. Eficiența sucului a fost comparată de doctori cu medicamentele de calmare, care sunt prescrise pentru reducerea anxietății.

Prin urmare, sucul de aronia acționează pe 2 căi — crește fericirea și reduce tristețea. Totul fără medicamente, cu suc natural. 🙂

Acum că știi cum te protejează aronia pe timp de pandemie, te încurajăm să ții cont de încă un lucru foarte important:

Aceste beneficiile vin în completarea măsurilor impuse de guvern

Pentru a trece cu bine peste pandemia actuală, cu toții avem datoria să fim vigilenți și responsabili.

Evitarea zonelor aglomerate, spălatul des pe mâini (minimum 20 de secunde), purtarea măștii de protecție (care acoperă complet nasul și gura) sunt în continuare măsuri vitale care fac diferența între sănătate și probleme grave.

Doar prin respectarea lor vom face progrese reale în această luptă, din care trebuie să ieșim învingători.

Vom trece și peste perioada asta grea

Istoria ne arată că pandemiile vin și trec. Important este ce facem în acest timp. Ce măsuri luăm, cât suntem de precauți și câtă grijă avem de noi și de cei dragi nouă.

După cum ai văzut, fructele de aronia au numeroase beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică. Sunt beneficii puternice, validate de studii, care te pot proteja pe timp de pandemie.

Comandă acum sucul, fructele și gemul de aronia de aici: Suc de Aronia & Gem de Aronia & Fructe Uscate de Aronia și beneficiază de tot ajutorul lor.

Protejează-te de virus și pune sănătatea pe primul loc. Acum e momentul potrivit și orice măsură contează.

Blog

Ultimele articole

Blog

Tromboza: definiţie, simptome, cauze, şi gestionarea acesteia în mod natural

Tromboza este o afecțiune ce ţine de sistemul cardiovascular, caracterizată prin formarea de cheaguri de sânge în interiorul ...
Blog

Diaree – cum o recunoaştem şi ce remedii sunt potrivite pentru ameliorarea acestei afecţiuni?

Diareea este o afecțiune a sistemului digestiv care se caracterizează prin scaune moi și frecvente. Acestea sunt adesea însoț...
Blog

Guta – diagnosticare, prevenire și remedii naturiste

Guta, cunoscută și sub denumirea de „boala regilor” sau „boala băutorilor de vin”, este o afecțiune inflamatorie croni...
Blog

Ovare polichistice – impactul asupra sănătății femeilor și metode eficiente de gestionare

Sindromul ovarelor polichistice reprezintă o afecțiune comună a sistemului endocrin care afectează aproximativ una din 15 feme...