Cum poți trata natural psoriazisul, afecțiunea care afectează milioane de oameni

psoriazisul o afectiune autoimuna scaled

O afecțiune tot mai des întâlnită în rândul oamenilor, care lezează pielea, este psoriazisul. În ultimii ani, această afecțiune de piele a afectat milioane de oameni și continuă să o facă prin producerea unui disconfort și a unui aspect inestetic al pielii în diverse zone ale corpului.

În ceea ce privește tratarea acestei probleme de sănătate, există soluții medicale. Însă, ele depind de forma bolii și de organismul fiecărui pacient. De asemenea, conform mai multor studii efectuate de-a lungul timpului, s-a demonstrat că există produse naturale care pot ajuta la tratarea psoriazisului.

Ce este psoriazisul?

Psoriazisul este o afecțiune autoimună, care practic creează inflamație în interiorul organismului. Aceasta se manifestă prin apariția de plăci îngroșate cu aspect de solzi la nivelul pielii. Pe lângă faptul că aspectul este unui inestetic, afecțiunea creează și un disconfort determinat de senzația de mâncărime.

Un aspect important de menționat este că psoriazisul are o evoluție cronică și poate fi localizat atât în cazul femeilor, cât și bărbaților în orice zonă a corpului. Simptomele acestei boli de piele depind foarte mult de stadiul afecțiunii, dar și de localizarea leziunilor provocate. Astfel, printre cele mai des întâlnite simptome se numără:

 • Leziuni inflamate, de culoare roșie, la nivelul coatelor, genunchilor și alte zone ale corpului;
 • Erupții cutanate care apar brusc și dispar după un interval de timp;
 • Scuame albe, cu aspect de crustă;
 • Unghii distrofice;
 • Senzația constantă de mâncărime;
 • Piele uscată și crăpată.

Psoriazisul este de mai multe tipuri, acesta putându-se clasifica în funcție de leziunile avute și de localizare, în urma unui consult specializat.

psoriazisul

Sursa: Freepik.com

Din ce cauze apare psoriazisul?

Psoriazisul poate avea mai multe cauze. Însă, printre cele principale se numără sistemul imunitar, care trece printr-o tulburare și determină pielea să se regenereze mult mai rapid decât ar fi normal, provocând astfel leziuni pe piele. 

Deși nu se cunoaște cu exactitate cauza acestei boli, conform cercetărilor efectuate, factorii genetici și cei de mediu au rol major în ceea ce privește declanșarea afecțiunii. De asemenea, pe lângă cauzele principale, pot exista și factori care pot stimula apariția bolii. Printre acești factori cu rol trigger menționăm:

 • Stresul și anxietatea;
 • Consumul excesiv de alcool și fumatul;
 • Condițiile climatice;
 • Infecțiile cutanate sau respiratorii;
 • Răni la nivelul pielii.

Care sunt posibilitățile de tratare naturală a psoriazisului?

În ceea ce privește posibilitățile de tratare naturală a psoriazisului, acestea există și spre deosebire de tratamentele medicamentoase, nu provoacă reacții adverse. Pentru ameliorarea psoriazisului, se recomandă adoptarea unei diete echilibrate și sănătoase.

În planul de tratare naturală a psoriazisului, cei care suferă de această afecțiune pot miza pe: 

 • Consumul de fructe și legume – Fructele și legumele nu trebuie să lipsească din planul alimentar zilnic. Acestea au în componența lor antioxidanți puternici, ce ajută la combaterea inflamațiilor pielii.
 • Consumul de alimente bogate în fibre – Fibrele sunt responsabile de favorizarea detoxifierii organismului. Motiv pentru care este indicat ca acestea să fie introduse în dietă, astfel încât să existe un aport potrivit pentru fiecare organism în parte.
 • Uleiuri esențiale – O altă practică naturistă de ajutor în ameliorarea psoriazisului este reprezentată de utilizarea uleiurilor esențiale precum este cel de arbore de ceai. Folosit constant, acesta are capacitatea de a reduce inflamația și ameliora leziunile prezente pe piele.
 • Consumul unor sucuri medicinale – ideale pentru sănătatea pielii și nu numai, sunt sucurile medicinale. Aronia Charlottenburg pune la dispoziția numeroase sucuri medicinale și nutritive, cu numeroase beneficii asupra organismului. Spre exemplu, acest suc de coacaze negre s-a dovedit a fi extrem de eficient în combaterea psoriazisului. Acesta împiedică sau încetinește procesul de creștere a plasturilor de psoriazis, ameliorând simptomele lui. De asemenea, un rol cheie pentru sănătatea pielii îl au sucul de aronia și cel de cătină, ele prezentând un puternic efect antiinflamator.

suc coacăze negre

Sucul de Aronia ajută la menținerea sănătății pielii și la ameliorarea simptomelor de psoriazis!

Sucul de aronia prezintă un efect benefic în ceea ce privește tratarea psoriazisului, datorită faptului că este un agent antiinflamator natural. Potrivit unui studiu realizat, 100 de mg de aronia pot fi comparate cu 100 mg de glucocorticoizi. Astfel că, prin prisma proprietăților sale, aronia poate împiedica procesul de inflamație, ameliorând anumite simptome ale psoriazisului. 

De asemenea, sucul de aronia are și un efect antioxidant, fiind recomandat a fi consumat de către persoanele care se confruntă cu psoriazis, indiferent dacă vorbim despre forme ușoare sau mai avansate. În plus, acest produs natural este indicat a fi consumat și cu scopul de prevenire a unor astfel de probleme de sănătate, întrucât cel mai bun tratament este cu siguranță prevenția.

Concluzii

Psoriazisul este o afecțiune a pielii întâlnită la milioane de oameni, iar cauzele sunt  în majoritatea cazurilor destul de incerte, motiv pentru care este esențial să se acorde atenție unei diete echilibrate și unui stil de viață sănătos. 

Un remediu naturist ideal pentru tratarea psoriazisului este sucul de coacăze negre. Consumat regulat (150ml-200ml de suc în fiecare zi.), acesta ajută semnificativ la ameliorarea simptomelor de psoriazis. Motiv pentru care ar trebui să facă parte din planul alimentar adoptat de cei care se confruntă cu această afecțiune. 

Însă, cu multiple beneficii este și sucul de aronia, acesta prezentând efecte antioxidante puternice și multiple vitamine și minerale ce contribuie la menținerea sănătății pielii.

Prin urmare, dacă te confrunți cu această afecțiune sau pur și simplu îți dorești să îți îmbunătățești sănătatea pielii și nu numai, include în alimentația ta sucul de aronia. 

Descoperă mai multe produse 100% naturale pe www.aronia-charlottenburg.ro! Ai grijă de sănătatea ta!

Blog

Ultimele articole

Blog

Tromboza venoasă profundă: simptome, cauze și metode de prevenire sau tratament

Tromboza venoasă profundă este o afecțiune a sistemului circulator, considerată a fi gravă din cauza riscurilor pe care le im...
Blog

Colita ulcerativă – boala intestinală inflamatorie care poate fi ținută sub control prin dietă alimentară

Stilul alimentar este cel care definește sănătatea întregului sistem gastro-intestinal. Există însă și situații în care,...
Blog

Demența – ce este, cum o descoperi, cauze, simptome și metode de prevenție

Demența are cauze și simptome diverse, iar de multe ori poate fi greu să ne dăm seama că o persoană apropiată este afectat...
Blog

Epilepsie – definiție, cauze, tipuri, simptome și remedii naturale de gestionare

Cu siguranță ai auzit până acum lucruri despre epilepsie. Aceasta este o tulburare neurologică cronică caracterizată prin a...
Suc Coacaze Negre 3L ECO (RO-ECO-029)

Suc Coacaze Negre 3L ECO (RO-ECO-029)

125 lei112,50 lei
Adaugă în coș