Ce beneficii are sucul de Aronia asupra colesterolului sau afecțiunilor cardiovasculare?

beneficii suc de aronia scaled

Consumat regulat, sucul de aronia are capacitatea de a consolida sănătatea inimii, prevenind eficient orice afecțiune cardiovasculară. Tratarea problemelor de sănătate este o prioritate pentru persoanele care se confruntă cu probleme la nivelul colesterolului și afecțiuni cardiovasculare. 

Însă, important de conștientizat este rolul prevenției și a atenției asupra alimentației și a stilului de viață abordat. Deseori, aceste aspecte nu sunt considerate a fi importante, fapt pentru care oamenii se pot confrunta în timp cu diferite afecțiuni ale organismului, în special cele cardiovasculare.

Afecțiunile cardiovasculare – tot mai frecvente în rândul populației

În prezent, există un număr îngrijorător de persoane, care se confruntă cu afecțiuni ale inimii. Oricine poate dezvolta o astfel de afecțiune, din acest motiv este prioritară prevenția, fiind avute în vedere obiceiurile alimentare sănătoase, sesiunile de sport și alte măsuri benefice organismului.

beneficii suc aronia

Sursa: Freepik.com

Care sunt principalele afecțiuni cardiovasculare?

Acest termen este unul general, fiind incluse mai multe patologii care afectează atât cordul, cât și vasele. Astfel, oamenii se pot confrunta cu diferite afecțiuni precum:

 • Boala coronariana – ce pune în pericol mușchiul inimii, existând un risc mare de apariție a infarctului miocardic;
 • Accidentul vascular cerebral – practic, sunt deteriorate vasele ce furnizează doza de oxigen creierului;
 • Aritmiile – ele sunt anomalii ale cordului, reprezentând de fapt bătăi neregulate ale inimii;
 • Insuficiența cardiacă – această afecțiune presupune imposibilitatea inimii de a garanta o circulație normală a sângelui;
 • Alte afecțiuni cardiovasculare.

Care sunt cauzele care determină bolile cardiovasculare?

beneficii suc aronia

Sursa: Freepik.com

Multe alegeri personale pot avea repercusiuni la nivelul sistemului cardiovascular, unele dintre ele fiind în strânsă legătură cu stresul cotidian, sedentarismul și alimentația incorectă. Printre cele mai frecvente cauze ce generează afecțiuni la nivelul inimii menționăm:

 • Obiceiurile nesănătoase, precum fumatul, consumul excesiv de alcool și cafeină sau medicamente;
 • Cardiopatii congenitale ale inimii (pot apărea mutații în creșterea optimă a aparatului cardiovascular);
 • Îngroșarea peretelui arterial, circulația sângelui către țesuturi fiind mult mai dificilă;
 • Alți factori de risc (obezitatea, diabetul, hipertensiunea, colesterolul crescut etc.).

Cum pot fi prevenite afecțiunile cardiovasculare?

Prevenția afecțiunilor cardiovasculare este asociată în mod direct obiceiurilor de alimentație și a stilului de viață abordat. Chiar și după un diagnostic, aceste obiceiuri corecte reușesc să influențeze pozitiv progresul, îmbunătățind considerabil sănătatea sistemului cardiovascular.

Principalele măsuri ce pot fi abordate sunt:

 • Renunțarea la obiceiurile alimentare nesănătoase și a fumatului;
 • Menținerea unui echilibru în ceea ce privește greutatea;
 • Efectuarea constantă a unor sesiuni de mișcare;
 • Tratarea altor afecțiuni, ce pot afecta sistemul cardiovascular (spre exemplu, nivelul crescut de colesterol).

Sucul de aronia susține sănătatea sistemului cardiovascular

Persoanele care se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare, trebuie să urmeze un stil de viață activ, cu alimente sănătoase, bogate în vitamine, minerale și proprietăți nutritive. Sucul de aronia se dovedește a fi unul dintre remediile naturiste recomandate de medicii specialiști în îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Există numeroase studii și cercetări care confirmă efectele benefice ale fructelor de aronia asupra sistemului cardiovascular. Printre acestea se numără și studiul Universității din Varșovia din 2006 în care se evidențiază faptul că flavonoidele (care au puternice proprietăți antioxidante) din fructe au capacitatea de a reduce semnificativ tensiunea arterială. De asemenea, contribuie și la prevenirea unor afecțiuni la nivelul inimii.

Totodată, fructele de aronia prezintă un conținut ridicat de fenoli, ce ajută la curățarea sistemului sanguin și îndepărtarea toxinelor din organism. În plus, sucul de aronia contribuie la creșterea elasticității vaselor de sânge.

Însă, cine își dorește să aibă o sănătate de fier, trebuie să acorde atenție și sistemului imunitar. Dacă organismul este perfect imunizat, atunci și corpul are o capacitate mai mare de a lupta împotriva virusurilor sau afecțiunilor. Din fericire, sucul de aronia are proprietăți benefice asupra îmbunătățirii sistemului imunitar. Sucul de aronia are un conținut ridicat de antioxidanți și vitamine, în special vitamina C.

beneficii suc aronia

Ce alte beneficii oferă sucul de aronia organismului?

Pe lângă beneficiile aduse sistemului cardiovascular, sucul de aronia contribuie la:

Ameliorarea sindromului metabolic 

Există multe persoane care suferă de un sindrom metabolic, un grup de afecțiuni în care se înregistrează un nivel ridicat de colesterol și de trigliceride. 

Vestea bună este că, pe lângă capacitatea sa de a trata bolile cardiovasculare, sucul de aronia este benefic și în privința colesterolului. Un studiu realizat pentru o perioadă de două luni pentru 38 de persoane, a demonstrat faptul că acest suc, consumat în fiecare zi (conform indicațiilor medicului specialist), ajută la diminuarea:

 • nivelului trigliceridelor;
 • a colesterolului LDL;
 • a colesterolului total. 

Sucul de aronia are un conținut ridicat de anticianine, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante, ele contribuind semnificativ la:

 • reglarea metabolismului;
 • reducerea inflamațiilor;
 • ameliorarea sănătății a celor care suferă de diverse boli, cum ar fi diabetul.

Vindecarea stresului oxidativ

Stresul oxidativ este sursa apariției multor tipuri de afecțiuni care pun în pericol sănătatea, având efecte negative și pentru sănătatea ochilor. 

Din fericire, aronia cuprinde un conținut ridicat de caroten, care ajută semnificativ la îmbunătățirea vederii. Condiția principală este că acesta să fie consumat regulat. Însă, nu trebuie să se depășească doza zilnică recomandată, pentru că este un suc medicinal cu o concentrație puternică.

Menținerea greutății corporale adecvate

Sucul de aronia este un produs recomandat și pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate în mod sănătos, fără să renunțe la anumite alimente sau preparate. Datorită faptului că are un conținut ridicat de antocianine, nivelul colesterolului este îmbunătățit semnificativ, ceea ce împiedică formarea depozitelor de grăsime în jurul abdomenului. 

De asemenea, contribuie și la remedierea problemelor digestive, ameliorând cu succes constipația și senzația neplăcută de balonare. Cu alte cuvinte, este un produs care poate fi folosit atât ca remediu, cât și ca metodă de prevenție.

Concluzii

Sucul de aronia este unul dintre produsele ce nu trebuie să lipsească din alimentație, mai ales în cazul celor care se confruntă cu un colesterol ridicat și prezintă afecțiuni cardiovasculare. Specialiștii în nutriție au confirmat efectele benefice ale fructului „minune” și încurajează ca acesta să fie consumat cu regularitate.

Dacă dorești să te bucuri de toate beneficiile, comandă sucul natural de aronia de la Aronia Charlottenburg, acesta fiind 100% natural ecologic, fără aditivi și conservanți.

Descoperă mai multe produse 100% BIO pe www.aronia-charlottenburg.ro! Ai grijă de sănătatea ta!

Blog

Ultimele articole

Blog

Tromboza: definiţie, simptome, cauze, şi gestionarea acesteia în mod natural

Tromboza este o afecțiune ce ţine de sistemul cardiovascular, caracterizată prin formarea de cheaguri de sânge în interiorul ...
Blog

Diaree – cum o recunoaştem şi ce remedii sunt potrivite pentru ameliorarea acestei afecţiuni?

Diareea este o afecțiune a sistemului digestiv care se caracterizează prin scaune moi și frecvente. Acestea sunt adesea însoț...
Blog

Guta – diagnosticare, prevenire și remedii naturiste

Guta, cunoscută și sub denumirea de „boala regilor” sau „boala băutorilor de vin”, este o afecțiune inflamatorie croni...
Blog

Ovare polichistice – impactul asupra sănătății femeilor și metode eficiente de gestionare

Sindromul ovarelor polichistice reprezintă o afecțiune comună a sistemului endocrin care afectează aproximativ una din 15 feme...
Suc Aronia 3L ECO (RO-ECO-029)

Suc Aronia 3L ECO (RO-ECO-029)

99 lei84,15 lei
Adaugă în coș