5 sucuri naturale ideale pentru creșterea imunității

sucuri naturale pentru cresterea imunitatii

În fiecare sezon este important să prioritizăm cresterea imunitatii organismului și să ne axăm pe alimente și sucuri naturale, cu un conținut bogat de vitamine și minerale. Cu toate acestea, în perioada rece trebuie să acordăm mai multă atenție modului în care susținem sistemul imunitar, deoarece în acest sezon suntem mai predispuși răcelilor și infecțiilor. 

Cum ne menținem sănătoși în sezonul rece?

sucuri naturale

Sursa: Freepik.com

În sezonul rece oamenii petrec mai mult timp în interior, ceea ce facilitează creșterea riscului de îmbolnăvire. Afecțiunile respiratorii se răspândesc imediat în spații închise și lipsite de umiditate. În plus, scăderea sau lipsa expunerii la lumină naturală este un factor care poate dezechilibra armonia sistemului imunitar. De asemenea, în sezonul rece senzațiile de anxietate și tristețe devin mai accentuate. 

Menținerea unui metabolism sănătos și a unui sistem imunitar puternic pe timp de iarnă nu este deloc o misiune grea. Important este să ai în vedere câteva aspecte cheie: 

  • Acordă atenție mișcării – încearcă să faci în mod constant exerciții pentru a-ți menține tonusul și vitalitatea. Pe lângă îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar, sportul te ajută să elimini factorii de stres și epuizare.
  • Hidratează-te corespunzător – Chiar dacă ai o zi aglomerată și trebuie să duci la bun sfârșit numeroase sarcini, nu uita cât de important este să te hidratezi. Bea apă regulat și renunță pe cât se poate la băuturile carbogazoase. 
  • Adoptă o alimentație bogată în vitamine și minerale – O alimentație bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine poate ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic. Asigură în același timp o stare de bine pe tot parcursul zilei. 
 • Odihnește-te corespunzător – Creează-ți o rutină de somn echilibrată, care să-ți  permită să-ți reîncarci bateriile. Ia pauze atunci când simți că oboseala începe să se accentueze. 
 • Evită spațiile aglomerate – În cazul în care nu este posibil, poartă mască de protecție în mijloacele de transport public și locurile aglomerate. Folosește mereu dezinfectat și curăță atent suprafețele.

Alimentația sănătoasă – O premisă cheie pentru un sistem imunitar puternic

O dietă sănătoasă și echilibrată este importantă pentru a vă susține sistemul imunitar. Mai mult decât atât, ai nevoie de energie și nutrienți pentru ca sistemul imunitar să funcționeze corect. În schimb, o alimentație deficitară poate să compromită sistemul imunitar.

Ceea ce este important să reținem este că alimentația joacă un rol cheie în reglarea răspunsului imunologic optim, prin furnizarea de nutrienți adecvați în concentrații suficiente pentru celulele imunitare. 

Numeroși nutrienți îi dobândim prin alimente și sucuri pe care le consumăm, sunt vitali pentru sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, o dietă echilibrată și sănătoasă ajută sistemul să fie în cea mai bună variantă a sa. În momentul în care ne îmbolnăvim, funcția imunitară se activează, iar în acest context, cererea de nutrienți și energie este mult mai mare. 

Din acest motiv, trebuie să avem mai mare grijă de noi, să consumăm din ce în ce mai multe alimente și sucuri naturale, bogate în vitamine și minerale. 

În acest context, Aronia Charlottenburg pune la dispoziție o gamă variată de sucuri nutritive și medicinale ideale pentru cresterea imunitatii.

5 sucuri naturale ideale pentru creșterea imunității 

suc scoruș negru

Sucurile naturale se numără printre cele mai recomandate variante pe care să le integrezi în alimentația zilnică. Sunt surse bogate de vitamine și antioxidanți. În plus, sunt foarte gustoase. 

Iată 5 sucuri naturale care ajută la creșterea imunității, te protejează de răceli și ajută corpul să lupte cu virusurile, bacteriile și microbii:

 1. Suc de merisoare – Sucul natural de merișoare întărește capacitatea de funcționare a sistemului imunitar, tocmai datorită conținutului de zinc, vitamina C, mangan și polifenoli. Dacă vrei o imunitate de fier, care te protejează de răceli și alte virusuri, mizează pe sucul de merișoare. 
 2. Suc de aronia acest suc este bogat în vitamine și minerale, în special vitamina C. Acesta are un conținut ridicat de vitamina A, vitamine E, fier, zinc și calciu, ce acționează pentru consolidarea sistemului imunitar. Pe langă cresterea imunitatii, sucul de aronia oferă multiple beneficii organismului, în special sistemului cardiovascular, digestiv și cel nervos.
 3. Suc Afin siberian – Un fruct pe cât de rar, pe atât de benefic organismului. Conține de 13 ori mai mulți antioxidanți decât afinele normale, ceea ce îl transformă în aliatul perfect în lupta contra răcelii și altor viroze respiratorii. Include sucul de afine siberiene în alimentația zilnică și vei avea un sistem imunitar puternic și rezistent, capabil să lupte împotriva multor boli.
 4. Suc Coacaze negre – acest suc are în compoziție vitamine, nutrienți și antioxidanți care oferă o protecție sporită întregului organism. El poate fi considerat un real scut pentru imunitate. Consumat regulat, sucul de coacaze negre ajuta la cresterea imunitatii, făcându-l capabil să lupte cu virusurile și microbii care ne amenință sănătatea.
 5. Suc de Catina sucul este bogat în vitamina C, aceasta având un rol cheie în susținerea sistemului imunitar. Pe lângă prevenție, sucul de cătină ajută la ameliorarea simptomelor de răceală, sprijinind organismul să se refacă rapid.

Concluzii

Alimentația contribuie la menținerea unei sănătăți imunitare optime. Ideale pentru cresterea imunitatii sunt sucurile naturale, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. 

 

Descoperă mai multe produse 100% BIO pe www.aronia-charlottenburg.ro! Ai grijă de sănătatea ta!

Blog

Ultimele articole

Blog

Disbioza intestinală, o dereglare a microbiomului natural: preia controlul sistemului tău digestiv cu aceste soluții naturiste eficiente și prietenoase cu organismul!

Disbioza intestinală reprezintă o afecțiune tot mai întâlnită la nivel global, afectând milioane de oameni în fiecare an. ...
Blog

Radicali liberi – să cunoaștem acești compuși chimici care pot influența buna funcționare a organismului!

Radicalii liberi au fost asociați în literatura de specialitate cu apariția mai multor boli și a procesului de îmbătrânire....
Blog

Parodontita: ce înseamnă, cum ne afectează și cum o putem preveni sau trata?

Parodontita este o afecțiune dentară comună și serioasă, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Este cunoscut...
Blog

Degenerescența maculară: ce este, cum se manifestă și care sunt opțiunile de tratament?

Văzul este un simț esențial pentru o viață normală și ușoară, de care să ne putem bucura din plin. Din păcate, diverse ...