5 rețete de Crăciun cu fructe & gemuri BIO de aronia, afine și coacăze negre
Ți-am pregătit 5 rețete de Crăciun prin care să surprinzi toți pofticioșii din familie!
5 rețete sănătoase și gustoase — cu gemuri BIO, fructe și miere de aronia — gata să fure privirile musafirilor și să încânte iubitorii de dulce în zilele de sărbători.
Citește în continuare și vei afla cum să pregătești:
- Ruladă cu Gem de Coacăze Negre
- Cornulețe cu Gem de Aronia
- Biscuiți cu Miere Cremă de Aronia
- Ciocolată de Casă cu Fructe de Aronia, Stafide și Migdale
- Și Fursecuri Linzer cu Gem de Afine
Ești gata să descoperi rețete de Crăciun sănătoase și gustoase? 😋 Atunci hai să începem!
Cornulețe cu Gem de Aronia
(sursă foto: sugarapron.com)
Cu un gust care trezește instant amintiri din copilărie și o aromă aparte, cornulețele cu gem de aronia sunt perfecte atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Uite cum le poți pregăti pentru masa de Crăciun.
Ingredientele folosite:
- 250g de unt
- 250g de smântână
- 600g de făină
- Jumătate de linguriță de esență de vanilie
- 300g de gem de aronia
- 50g de zahăr pudră
Pașii necesari:
- Topim untul și îl amestecăm cu smântână și esență de vanilie, într-un vas încăpător.
- Adăugăm făina și frământăm până obținem un aluat bine legat, care se desprinde de pereții vasului.
- Punem aluatul pe o folie alimentară, îl modelăm sub formă de disc și îl punem în frigider timp de cel puțin o oră înainte să începem.
- Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în 5 bucăți egale.
- Lucrăm cu o bucată de aluat o dată, în timp ce le păstrăm pe celelalte la frigider.
- Întindem aluatul într-un disc cu diametrul de 20-25 cm și grosimea de minim 0,5 cm.
- Tăiem aluatul în 8 triunghiuri și le ungem pe fiecare cu gem de aronia.
- Rulăm triunghiurile de la mare la mic, pentru a forma cornulețele.
- Le așezăm în tavă, pe o hârtie de copt, și le coacem 18-20 minute, până încep să se rumenească.
- Le lăsăm să se răcească, apoi le pudrăm cu zahăr vanilat.
- Ne surprindem familia cu aceste delicii tradiționale.
Ești gata să prepari cornulețe sănătoase și gustoase de Crăciun? Atunci apasă pe poza de mai jos și comandă Gemul BIO de Aronia cu doar 19 lei ca să le pregătești cât mai repede:
Ruladă cu Gem de Coacăze Negre
(sursă foto:lauraadamache.ro)
Pufoasă, delicioasă și ușor de preparat, rulada cu gem de coacăze negre va deveni rapid preferata familiei. Nu uita să o feliezi la final, pentru că va dispărea un-doi de pe masa de Crăciun. 😃
Hai să vedem cum se prepară.
Ingredientele folosite:
- 5 ouă
- 110g de zahăr
- 110g de făină
- 1 păstaie de vanilie
- 1 vârf de cuțit de sare
- 250g gem de coacăze negre
- 50g de ciocolată albă (pentru decor)
- Fructe de pădure (pentru decor)
Pașii necesari:
- Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem în 2 vase separate.
- Adăugăm zahărul peste gălbenușuri, alături de semințele păstăii de vanilie, și mixăm până când se deschid la culoare și își dublează volumul.
- Punem sarea peste albușuri și mixăm.
- Adăugăm — în 2-3 tranșe — gălbenușurile peste albușuri și amestecăm încet, de jos în sus.
- Cernem făina peste compoziția obținută. Amestecăm din nou, cu grijă, de jos în sus, până se omogenizează.
- Tapetăm o tavă cu puțin unt & hârtie de copt și adăugăm compoziția.
- O nivelăm și coacem rulada 10-12 minute, în cuptorul preîncălzit la 180°C.
- Punem blatul de ruladă pe o hârtie de copt umedă și îndepărtăm foaia de copt caldă.
- Îl înfășurăm cu grijă în hartia de copt umedă, strângem capetele, iar apoi învelim ruloul într-un șervet de bumbac umed.
- Lăsăm rulada să se răcească, apoi dăm la o parte șervetul și hârtia de copt.
- Ungem suprafața ruladei cu gemul de coacăze negre și o rulăm cu grijă.
- Învelim rulada în folie de plastic alimentară și o punem în frigider 30 de minute.
- Ornăm rulada cu ciocolată albă topită și fructe de pădure / sau o pudrăm cu zahăr vanilat.
- Servim familia cu un desert original care va delecta orice pofticios.
Vrei să te apuci de gătit chiar acum? Atunci apasă pe poza de mai jos și comandă ingredientul secret din ruladă — gemul BIO de coacăze negre, cu doar 19 lei:
Biscuiți cu Miere Cremă de Aronia
(sursă foto: eatingrichly.com)
Biscuiți umpluți cu o miere aparte și de-a dreptul delicioasă? Cine ar putea refuza! Asigură-te doar că pregătești o cantitate corespunzătoare, încât să nu se “lupte” pofticioșii din familie pentru ei.
Hai să vedem cum se prepară.
Ingredientele folosite:
- 230g de faină
- 100g de unt
- 110g de zahăr
- 1 ou
- 1 borcan de miere cremă cu aronia
- Esență de vanilie
- Coajă de lămâie și portocală rasă
- 1 praf de sare
- Zahăr pudră pentru decor
Pașii necesari:
- Punem zahărul și untul tăiat cuburi î la temperatura camerei & într-un castron înalt, după care le mixăm bine.
- Adăugăm oul și esența de vanilie, după care mixăm până obținem o pastă omogenă.
- Punem făina, coaja de lămâie și portocala rasă.
- Frământăm aluatul până devine ușor elastic și nu se lipește de mâini.
- Presărăm făina pe masa de lucru, punem aluatul și îl întindem.
- Decupăm biscuiții, cu diverse forme, și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Punem tava la cuptorul preîncălzit și o lăsăm 10-13 minute (putem verifica din când în când să nu se ardă).
- Lăsăm să se răcească puțin, umplem biscuiții cu mierea cremă de aronia și presărăm zahăr pudră deasupra.
- Obținem un desert delicios și totodată aspectuos.
Gata să-i surprinzi pe cei dragi cu biscuiți de nota 10? Trebuie doar să comanzi Mierea Cremă cu Aronia și îi poți prepara chiar săptămâna asta.
Apasă pe poza de mai jos și comandă mierea chiar acum, cu doar 35 lei:
Ciocolată de Casă cu Fructe de Aronia, Stafide și Migdale
(sursă foto: plantified.com)
Puține deserturi se compară cu ciocolata de casă. Iar dacă o completăm cu migdale, stafide și fructe de aronia, rezultatul este irezistibil.
Dă-i o șansă și suntem siguri că te va surprinde.
Ingredientele folosite:
- 350g de lapte praf gras
- 170g de zahăr
- 150ml de lapte
- 75g de unt
- 50g de cacao
- 30g de migdale
- 30g de stafide
- 30g de fructe uscate de aronia
- Esență de rom
Pașii necesari:
- Punem stafidele și fructele uscate de aronia la înmuiat în apă cu rom.
- Prăjim ușor migdalele într-o tigaie fără ulei.
- Facem un sirop din unt, zahăr și lapte.
- Le fierbem până când zahărul e topit și îl adăugăm fierbinte peste laptele praf, amestecat cu cacaua.
- Adaugăm stafidele și fructele de aronia scurse de apă, alături de migdalele mărunțite.
- Turnăm amestecul într-o formă de 25 * 25 cm, tapetată cu hârtie de copt.
- Ornăm ciocolata deasupra, după preferințe.
- O lăsăm într-un loc răcoros peste noapte.
- Obținem o ciocolată de-a dreptul delicioasă, gata să pună un zâmbet pe fețele celor mici și celor mari deopotrivă.
Dacă vrei să faci ciocolată de casă chiar weekend-ul acesta, comandă Fructele Uscate de Aronia acum cu doar 24 lei:
Fursecuri Linzer cu Gem de Afine
(sursă foto: rebeccataig.com)
Fragede, dulci și aspectuoase, fursecurile cu gem de afine tind să dispară repede de pe masă. Sunt o gustare excelentă chiar și 3 feluri de mâncare, fiind micuțe și ușor de consumat.
Uite cum le poți prepara.
Ingredientele folosite:
- 350g de făină
- 230g de unt (moale)
- 100g de zahăr pudră
- 50g de faină de migdale
- 2 galbenușuri
- 1 esență de vanilie
- 1 praf de sare
- Zahăr pudră pentru decor
- 280g de gem BIO de afine pentru umplutură
Pașii necesari:
- Punem untul moale într-un bol pentru mixare.
- Adăugăm zahărul pudră și mixăm aproximativ 3 minute.
- Adăugăm gălbenușurile și esența de vanilie și le mixăm în compoziție.
- Amestecăm făina cu făina de migdale și sarea într-un bol separat.
- Adăugăm jumătate din cantitate în amestecul de unt și mixăm ușor. După ce s-a încorporat, amestecăm și restul ingredientelor. Amestecăm doar până începe să se formeze aluatul.
- Împărțim aluatul în 2 și învelim fiecare jumătate în folie alimentară. Le punem la frigider o oră.
- Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius (cu căldură sus și jos, dacă avem această opțiune).
- Așezăm hârtie de copt într-o tavă și pregătim formele.
- Pudrăm blatul de lucru/ masa cu făină, scoatem jumătate din aluat, îl pudrăm cu făină și îl întindem într-o foaie de aproximativ 3mm grosime.
- Decupăm fursecurile și le coacem 10-15 minute (până devin aurii pe margine). Le lăsăm la răcit în tavă.
- Pudrăm “fețele” fursecurilor și lipim 2 câte 2 cu gem de afine.
- Obținem un desert sănătos și gustos, gata să ne încânte papilele gustative ale tuturor.
Dacă vrei să te apuci de gătit și să faci aceste fursecuri inedite, te invităm să cumperi cât mai repede gemul BIO de afine cu doar 19 lei:
5 rețete de Crăciun care îmbină sănătatea cu deliciul
Dă-le o șansă și surprinde-i pe cei dragi cu deserturi sănătoase și gustoase, pregătite cu suflet.
Sunt 5 rețete de Crăciun ușor de preparat. Sunt originale. Și vor adăuga varietate rețetelor clasice de sărbători, cu care ne-am obișnuit deja.
Dacă ai pofticioși în familie și iubitori de dulce, îți garantăm că toate deserturile de mai sus vor fi un real succes de sărbători.
Comandă chiar acum cele 3 gemuri BIO de aronia, afine și coacăze negre, Mierea Cremă cu Aronia și fructele uscate…
… și pregătește-te pentru multe laude și zâmbete în ziua de Crăciun!
Spor la gătit și poftă bună! 😃
P.S.: Mai știi rețete de Crăciun cu gemuri delicioase? Ne poți scrie pe Facebook și poate ajung într-un articol similar pe viitor.