4 Rețete Aronia pentru deserturi delicioase de Paști

rețete aronia

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar asta înseamnă un singur lucru: e timpul să facem prăjituri pentru întreaga familie! Dacă ești gata să-i surprinzi cu deserturi noi și sănătoase, care nu compromit la gust, ți-am pregătit 4 rețete aronia numai bune de încercat.

Sunt 4 rețete pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase, care vor încânta și pofticioșii mici, și pofticioșii mari. Sunt bazate pe gem și fructe de aronia, care au un gust aparte și-o aromă inedită.

Citește în continuare și află cum să prepari rapid și ușor:

  1. Ruladă cu gem de aronia;
  2. Fursecuri cu gem de aronia;
  3. Prăjitură cu fructe de aronia și brânză dulce;
  4. Chec pufos cu fructe de aronia și stafide.

Hai să vedem cele 4 rețete aronia! 😃

1. Ruladă cu gem de aronia

rețete aronia

(sursă foto: dulciurifeldefel.ro)

Simplă și preparată rapid, rulada cu gem de aronia este prăjitura perfectă de Paști. Uite cum o poți prepara cât ai spune “aronia”!

Ingredientele folosite:

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr (pudră)
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de făină
  • Esență de lămâie
  • Un vârf de linguriță de praf de copt
  • 1 borcan cu gem de aronia

Pașii necesari:

  1. Batem albușurile și praful de sare până devin spumă.
  2. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o spumă densă și lucioasă.
  3. Turnăm peste albușuri esența de lămâie și gălbenușurile frecate cu ulei, apoi le mixăm ușor.
  4. Încorporăm făina amestecată cu praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă. (Recomandăm mișcări de jos în sus.)
  5. Tapetăm o tavă (40/28 cm) cu hârtie de copt și turnăm compoziția în ea.
  6. O punem la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilație) pentru 15-20 de minute, până când blatul se rumenește ușor.
  7. Scoatem blatul din tavă, îl punem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească puțin.
  8. Scoatem hârtia de copt de sub blat și îl rulăm.
  9. Îl lăsăm așa până se răcește de tot.
  10. Desfacem blatul și punem gemul de aronia în strat cât mai uniform.
  11. Rulăm cât mai strâns posibil.
  12. Pudrăm rulada cu zahăr pudră vanilat.
  13. O feliem și încântăm familia cu un desert de nota 10.

Ești gata să te pui pe treabă? Atunci ai nevoie de ingredientul secret din ruladă: gemul din fructe de aronia.

Apasă pe poza de mai jos și comandă-l chiar acum cu doar 19 lei:

gem aronia

2. Fursecuri cu gem de aronia

rețete aronia

(sursă foto: ladyinthewildwest.com)

Fragede, dulci și aspectuoase, fursecurile cu gem de aronia tind să dispară repede de pe masă. Sunt o gustare excelentă chiar și după o masă copioasă de Paști, fiind micuțe și ușor de consumat.

Uite cum le poți prepara.

Ingredientele folosite:

  • 1 borcan cu gem de aronia;
  • 50g de nuci pisate;
  • 1 pachet de zahăr vanilat;
  • 100g de zahăr pudră;
  • 1 lingură de smântână;
  • 220g de unt;
  • 1 pachet de praf de copt;
  • 400g de făină;
  • 4 gălbenuşuri.

Pașii necesari:

  1. Cernem făina cu praful de copt.
  2. Le amestecăm după cu untul, smântâna, gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece.
  3. Frământăm compoziția obținută, o acoperim cu folie transparentă şi o lăsăm la rece 30 de minute.
  4. Încingem cuptorul.
  5. Întindem o foaie groasă din aluat (5mm). Tăiem din ea forme de flori- jumătate dintre ele vor rămâne întregi, iar cealaltă jumătate trebuie decupată în interior.
  6. Punem formele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem la foc potrivit timp de 10 -12 minute.
  7. Le scoatem din tavă și le lăsăm să se răcească.
  8. Ungem un fursec întreg cu gem de aronia și așezăm un fursec decupat deasupra lui. Repetăm procesul pentru toate celelalte fursecuri.
  9. Servim a doua zi un desert fraged și original care va delecta orice pofticios.

Dacă vrei să te apuci de gătit și să faci aceste fursecuri inedite, te invităm să cumperi cât mai repede gemul de aronia.

Apasă pe poza de mai jos și comandă-l chiar acum cu doar 19 lei:

gem aronia

3. Prăjitură cu fructe de aronia și brânză dulce

prăjitura aronia

(sursă foto: desertdecasa.ro)

Simplă, aromată și delicioasă. Așa putem descrie prăjitura cu brânză dulce și fructe de aronia, gata să cucerească toți pofticioșii din familie. Hai să vedem cum o poți prepara simplu și rapid!

Ingrediente blat:

  • 5 ouă
  • 150g de iaurt grecesc
  • 100ml de ulei
  • 200g de zahăr
  • 220g de făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 plic de praf de copt stins în zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare

Ingrediente cremă de brânză:

  • 450g brânză dulce
  • 200g de fructe uscate de aronia
  • 3 ouă
  • 100g de zahăr
  • 50g de griș
  • 10g de zahăr vanilat
  • 40g de smântână fermentată

Preparare cremă

  1. Lăsăm fructele uscate de aronia la hidratat peste noapte, într-un bol cu apă.
  2. A doua zi, mixăm ingredientele într-un bol: brânza dulce, ouăle, zahărul, grișul, zahărul vanilat și smântâna fermentată.
  3. Obținem o compoziție fină și omogenă.

Preparare blat:

  1. Mixăm albușul cu sarea până devine spumă.
  2. Adăugăm zahărul și mixăm până se dizolvă.
  3. Mixăm 1 minut, separat, uleiul, gălbenușurile, praful de copt stins, vanilia și iaurtul.
  4. Amestecăm cele 2 compoziții de mai sus.
  5. Adăugăm făina și amestecăm ușor până se încorporează.
  6. Tapetăm o tavă (20×30) cu hârtie de copt și turnăm compoziția obținută.
  7. Coacem prăjitura la 180°C, timp de 20 de minute.

Pașii finali:

  1. Adăugăm crema de brânză peste blatul copt și uniformizăm.
  2. Adăugăm fructele de aronia pe toată suprafața prăjiturii.
  3. Coacem prăjitura 25 de minute la 180°C .
  4. Lăsăm prăjitura să se răcească complet.
  5. Tăiem prăjitura în porții sănătoase și îi surprindem pe cei dragi cu un gust aparte.

Comandă fructele uscate de aronia cu doar 24 lei și pregătește prăjitura chiar weekendul care vine!

Apasă pe poza de mai jos și plasează comanda acum:

fructe aronia

4. Chec pufos cu fructe de aronia și stafide

chec cu aronia

(sursă foto: desertdecasa.ro)

Un chec pufos și totodată sănătos? Cine l-ar putea refuza…

Cu siguranță nu pofticioșii din familie, care apreciază un desert de nota 10. Se prepară mai ușor decât ai crede, urmând pașii de mai jos.

Ingredientele folosite:

  • 5 ouă
  • 220g de făină
  • 180g de zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 5g de praf de copt
  • 6 linguri de apă minerală
  • 7 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de esență de trandafir
  • 100g fructe de aronia uscate
  • 100g de stafide aurii
  • 50g de stafide brune
  • 1 linguriță de zahăr pudră vanilat, pentru decor

Pașii necesari:

  1. Lăsăm fructele uscate de aronia la hidratat peste noapte, într-un bol cu apă.
  2. A doua zi, le punem într-un bol, alături de stafide și le amestecăm cu esența de trandafir.
  3. Acoperim bolul cu o folie alimentară și îl punem la rece minim 1 oră. (Ideal, tot peste noapte.)
  4. Separăm ouăle și cernem făina. Apoi, batem albușurile, împreună cu praful de sare, până obținem o spumă densă.
  5. Adăugăm treptat zahărul și mixăm până se dizolvă complet.
  6. Separat, mixăm gălbenușurile cu uleiul, apa minerală, praful de copt și zahărul vanilat — timp de 1 minut.
  7. Amestecăm cele 2 compoziții și adăugăm făina.
  8. Amestecăm ușor până se încorporează și adăugăm fructele.
  9. Amestecăm ușor și transformăm compoziția într-o formă de guguluf sau o tavă de chec (unsă cu unt și pudrată cu făină).
  10. Coacem la 180°C (la cuptor preîncălzit) pentru 30 de minute.
  11. După coacere, îl lăsăm la răcit câteva minute, îl scoatem ușor din formă și îl punem pe un grătar de răcire.
  12. Când checul s-a răcit complet, îl pudrăm cu zahăr farin vanilat.
  13. Îl porționăm în felii potrivite.
  14. Obținem un desert de nota 10 la masa de Paști, gata să încânte toată familia.

Nu uita — secretul unei rețete aronia sănătoase și gustoase începe cu “a“ și se termină cu “ronia“. Iar acest chec pufos și delicios nu face excepție.

Comandă fructele uscate de aronia cu doar 24 lei și prepară-l cât mai repede:

fructe aronia

Paște fericit și dulce cu rețete aronia alese pe sprânceană!

paște

Fie că ești gata să încerci cele 4 rețete aronia sau să-ți delectezi familia cu micile fructe învelite în ciocolată, suntem siguri că vei da lovitura!

Important este să fiți împreună și să vă bucurați de ceea ce aveți cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Iar dacă pe masă se strecoară deserturi sănătoase și gustoase care vă dau un extra strop de fericire, cu atât mai bine.

Până la urmă dragostea trece prin stomac.

Paște fericit și poftă bună!

P.S.: Mai știi alte rețete aronia pe care le putem încerca de Paști? Scrie-le în comentarii și poate vor ajunge pe blog! 😃

Blog

Ultimele articole

Blog

Tromboza venoasă profundă: simptome, cauze și metode de prevenire sau tratament

Tromboza venoasă profundă este o afecțiune a sistemului circulator, considerată a fi gravă din cauza riscurilor pe care le im...
Blog

Colita ulcerativă – boala intestinală inflamatorie care poate fi ținută sub control prin dietă alimentară

Stilul alimentar este cel care definește sănătatea întregului sistem gastro-intestinal. Există însă și situații în care,...
Blog

Demența – ce este, cum o descoperi, cauze, simptome și metode de prevenție

Demența are cauze și simptome diverse, iar de multe ori poate fi greu să ne dăm seama că o persoană apropiată este afectat...
Blog

Epilepsie – definiție, cauze, tipuri, simptome și remedii naturale de gestionare

Cu siguranță ai auzit până acum lucruri despre epilepsie. Aceasta este o tulburare neurologică cronică caracterizată prin a...
Gift Set 3 Gemuri ECO (RO-ECO-029)

Gift Set 3 Gemuri ECO (RO-ECO-029)

55 lei49,50 lei
Adaugă în coș