3 Rețete Aronia numai bune pentru masa de Paște

rețete aronia

Ne apropiem de Paște cu pași repezi, iar asta înseamnă un lucru important: e timpul să facem prăjituri pentru cei dragi! Dacă ești gata să-i surprinzi cu deserturi noi și sănătoase, care nu compromit la gust, ți-am pregătit 3 rețete aronia numai bune de încercat.

Sunt 3 rețete pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase, care vor încânta și pofticioșii mici, și pofticioșii mari. Sunt bazate pe gem natural din fructe de aronia, care are un gust aparte și-o aromă inedită.

În plus, vine la pachet cu un conținut bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, care au grijă de corp și de minte.

Citește în continuare și află cum să prepari rapid și ușor:

1. Prăjitură cu gem de aronia și aluat răzuit;
2. Tartă cu zmeură și gem de aronia;
3. Și fursecuri cu gem de aronia.

Pe locuri, fiți gata, start!

Prăjitură cu gem de aronia și aluat răzuit

rețete aronia

(sursă poză: cumvaplace.ro)

Dulce, aromată și cu un aspect care îți lasă gura apă, n-ai cum să dai greș cu această prăjitură de casă.

Urmează pașii de mai jos și vei obține un adevărat deliciu pentru familia ta.

Ingredientele folosite:

  • 1 ou;
  • 1 gălbenuș;
  • 200g unt moale;
  • 200g gem de aronia;
  • 100g zahăr;
  • 500g făină;
  • 1 pliculeț de praf de copt;
  • 1 linguriță esență de vanilie;
  • Sare;
  • Nucă măcinată (opțional).

Pașii necesari:

  1. Punem untul moale (la temperatura camerei) într-un castron mare, în care adăugăm zahărul, vanilia și un praf de sare. Le amestecăm cu o lingură sau un mixer.
  2. Adăugăm oul și gălbenușul în castron, după care amestecăm din nou.
  3. Cernem făina cu praful de copt și le adăugăm în castron. Amestecăm totul cu o lingură până când aluatul devine consistent.
  4. Luăm un sfert din aluat, îl înfoliem și îl punem la congelator 15-20 minute.
  5. Între timp, luăm o tavă (nu mai mare de 30×20 cm) și îi punem o foaie de copt.
  6. Întindem aluatul rămas în castron pe foaia de copt. Punem gemul de aronia deasupra aluatului și adăugăm puțină nucă măcinată (opțional – după gust).
  7. Scoatem aluatul din congelator și îl radem uniform deasupra compoziției din tavă.
  8. Punem tava la cuptorul încălzit și o coacem 30 de minute la 180 de grade. (Aluatul trebuie să capete o culoare aurie.)
  9. Tăiem prăjitura după ce s-a răcit și îi surprindem pe cei dragi cu un gust aparte.

Ai pofticioși în familie care se dau în vânt după prăjiturile de casă?

Atunci comandă gemul de aronia chiar acum și pregătește-le acest desert! Apasă pe poza de mai jos și plasează comanda online:

gem aronia

Tartă cu zmeură și gem de aronia

rețete aronia

(sursă poză: clickpoftabuna.ro)

Ce zici de o tartă crocantă, din care de-abia aștepți să muști? O poți pregăti rapid și ușor, în mai puțin de o oră.

Asigură-te doar că este suficient de mare pentru că se va termina foarte repede odată ce o văd pofticioșii.

Uite cum o poți prepara.

Ingredientele folosite:

  • 200g gem de aronia;
  • 100g zmeură congelată;
  • 1 pachet de foietaj;
  • 1 ou.

Pașii necesari:

  1. Pornim cuptorul și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
  2. Întindem o foaie de aluat cu mâna şi o punem în tavă.
  3. Întindem gemul de aronia și așezăm uniform zmeura congelată.
  4. Tăiem fâșii din aluatul rămas și îl așezăm peste tartă.
  5. Batem oul și ungem aluatul.
  6. Punem tarta la cuptor până se rumenește.
  7. Încântăm familia cu o tartă crocantă și aromată.

Dacă vrei să încerci tarta asta delicioasă, te invităm să comanzi gemul de aronia cât mai repede și să te pui pe treabă. Suntem siguri că va pune multe zâmbete pe fețele pofticioșilor din familie.

Apasă pe poza de mai jos, comandă gemul de aronia și spor la gătit:

gem

Fursecuri cu gem de aronia

rețete aronia

(sursă poză: culinaryhill.com)

Cine poate refuza un fursec dulce și crocant? Ușor de consumat și de servit, fursecurile cu aronia impresionează orice invitat.

Ține rețeta aproape pentru că sigur o cere cineva până la finalul zilei. 😃

Hai să vedem cum se prepară.

Ingredientele folosite:

  • 40g zahăr pudră;
  • 110g unt (cu 65% grasime);
  • 165g faină albă;
  • 1 gălbenuș de ou;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1 vârf de cuțit de sare;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 1 borcan de gem de aronia (pentru umplut).

Pașii necesari:

  1. Frecăm gălbenușul cu zahărul într-un bol.
  2. Adăugăm în el untul (la temperatura camerei) și amestecăm bine.
  3. Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt și sarea.
  4. Adăugăm o linguriță de esență de vanilie în crema făcută din unt, zahăr și ou. După, adăugăm în bol și făina, cu praful de copt.
  5. Amestecăm totul bine până obținem un aluat moale și nelipicios.
  6. Facem o bilă mare din tot aluatul, îl învelim în folie transparentă și îl punem la frigider cel puțin 2 ore.
  7. Acum începem să coacem fursecurile. Pentru asta, aprindem cuptorul la 190 de grade și pregătim o tavă cu hârtie de copt.
  8. Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două. O parte punem din nou la frigider, iar din cealaltă începem să facem fursecurile.
  9. Punem făina pe masă și întindem aluatul cu un sucitor.
  10. Decupăm cercurile cu ajutor formelor speciale de fier/ plastic pe care le avem în bucătărie. (Dacă ai forme cu iepurași, steluțe sau ouă, cu atât mai bine.) După, le punem în tavă. Luăm restul de aluat care rămâne după decupare și îl întindem iar, pentru a decupa noi cercuri. Repetăm procesul până e gata aluatul.
  11. Punem tava în cuptor pentru aproximativ 15 minute. Fursecurile sunt gata când încep să se rumenească pe fund.
  12. În timp ce se coc fursecurile, facem altele noi exact după pașii de mai sus. De data aceasta, însă, decupăm în mijlocul fiecărui fursec și un cerc micuț cu ajutorul unei forme speciale.
  13. Punem fursecurile noi în tavă și le coacem la fel ca și pe cele din prima serie.
  14. După ce se răcesc fursecurile începem să ungem părțile fără gaură cu gem de aronia. Apoi, punem peste ele părțile care au gaură în mijloc.
  15. Punem fursecurile obținute la frigider până a doua zi.
  16. Scoatem fursecurile de la frigider și le pudrăm cu zahăr pudră vanilat.
  17. Obținem un desert de nota 10 la masa de Paști, gata să încânte toată familia.

Pregătită să prepari aceste fursecuri delicioase?

Atunci ai nevoie de ingredientul lor secret: gemul de aronia. Apasă pe poza de mai jos și comandă-l acum:

gem

Nu ai timp de gătit? Încearcă fructele de aronia glazurate în ciocolată!

Știm cum e.

Deși avem rețete aronia la dispoziție, uneori timpul nu ne permite să pregătim fel și fel de prăjituri pentru cei dragi.

Dacă ești prinsă cu toate pregătirile de Paște, îți recomandăm un desert cu aronia gata preparat.

Nu compromite la gust și nici la sănătate, fiind o nouă experiență pentru toți pofticioșii din casă.

Vorbim despre fructele de aronia glazurate în ciocolată neagră, care sunt mixul perfect de sănătate și savoare.

Mici, rotunde, dulci și intense, sunt aici să satisfacă pofta de dulce a celor dragi și să-i impresioneze cu un gust complet nou. Dă-le o șansă și suntem siguri că îți vor plăcea.

Uite ce a spus Andreia, clienta noastră, despre ele:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fructele glazurate de aronia merg perfect atunci când îți dorești o mică gustare sănătoasă, care răsfață papilele gustative.”

O cutie de fructe învelite în ciocolată costă doar 38 lei și odată comandată ajunge la tine în doar câteva zile.

Apasă pe poza de mai jos și comandă una chiar acum:

fructe aronia învelite în ciocolată

Paște fericit și dulce cu rețete aronia alese pe sprânceană!

Fie că ești gata să încerci cele 3 rețete aronia sau să-ți delectezi familia cu micile fructe învelite în ciocolată, suntem siguri că vei da lovitura!

Important este să fiți împreună și să vă bucurați de ceea ce aveți cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Iar dacă pe masă se strecoară deserturi sănătoase și gustoase care vă dau un extra strop de fericire, cu atât mai bine.

Până la urmă dragostea trece prin stomac. ❤️

Paște fericit și poftă bună!

P.S.: Mai știi rețete aronia numai bune pentru masa de Paște? Scrie-le în comentarii să ne bucurăm cu toții de ele!

Blog

Ultimele articole

Blog

Siringomielia – ce este, de ce apare și cum se manifestă această boală

Creierul este cel mai complex organ al nostru, fiind responsabil de coordonarea unui număr mare de funcții esențiale pentru organism. De asemenea, este implicat în controlul mișcărilor membrelor prin intermediul conexiunii cu măduva spinării,...
Blog

Anemia pernicioasă și deficitul de B12: cum tratăm eficient această afecțiune autoimună?

Anemia pernicioasă este o formă specifică de anemie cauzată de deficitul de vitamina B12, esențială pentru producția corectă de globule roșii. Persoanele cele mai vulnerabile la această afecțiune sunt în general vârstnicii, vegetarienii ...
Blog

Diverticuloza – sfaturi utile pentru identificarea simptomelor și crearea unui plan alimentar adecvat

Diverticuloza este o afecțiune caracterizată prin prezența unor mici proeminențe, care se formează pe pereții colonului. Potrivit studiilor, persoanele de peste 60 de ani au cu 60% șanse mai mari de a suferi de această afecțiune a colonului....
Blog

Anemia hemolitică – cum se manifestă la adulți și copii și cum se tratează? 

Anemia are mai multe forme și, în general, nu provoacă prea multe îngrijorări, deoarece avem tendința să credem că suplimentele alimentare ne pot ajuta să corectăm deficiențele asociate. Totuși, aceste metode nu sunt întotdeauna eficient...
Gem Aronia 200G ECO (RO-ECO-029)

Gem Aronia 200G ECO (RO-ECO-029)

21 lei17,85 lei
Adaugă în coș