3 rețete aronia de Crăciun pentru fursecuri, prăjitură și panettone

Retete aronia

Cauți deserturi sănătoase de Crăciun? Vrei să-ți surprinzi familia cu ceva nou și inedit? Sau pur și simplu ai nevoie de puțină inspirație? Atunci ești în locul potrivit! Astăzi ți-am pregătit 3 rețete aronia de Crăciun numai bune pentru pofticioșii din familia ta.

Vorbim despre rețete pentru fursecuri, panettone și prăjitură cu fructe și gem de aronia, pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase. Citește în continuare și descoperă cum poți prepara aceste rețete aronia pentru familia ta! 🙂

Fursecuri cu gem de aronia

Retete aronia

(sursă foto: dessertime.ro)

Fragede, dulci și aspectuoase, fursecurile cu gem de aronia tind să dispară repede de pe masă. Sunt o gustare excelentă chiar și după o masă copioasă, fiind micuțe și ușor de consumat.

Uite cum le poți prepara.

Ingredientele folosite:

  • 1 borcan cu gem de aronia;
  • 50g de nuci pisate;
  • 1 pachet de zahăr vanilat;
  • 100g de zahăr pudră;
  • 1 lingură de smântână;
  • 220g de unt;
  • 1 pachet de praf de copt;
  • 400g de făină;
  • 4 gălbenuşuri.

Pașii necesari:

  1. Cernem făina cu praful de copt.
  2. Le amestecăm după cu untul, smântâna, gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece.
  3. Frământăm compoziția obținută, o acoperim cu folie transparentă şi o lăsăm la rece 30 de minute.
  4. Încingem cuptorul.
  5. Întindem o foaie groasă din aluat (5mm). Tăiem din ea forme de flori. Jumătate dintre ele vor rămâne întregi, iar cealaltă jumătate trebuie decupare în interior.
  6. Punem formele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coacem la foc potrivit timp de 10 -12 minute.
  7. Le scoatem din tavă și le lăsăm să se răcească.
  8. Ungem un fursec întreg cu gem de aronia și așezăm un fursec decupat deasupra lui. Repetăm procesul pentru toate celelalte fursecuri.
  9. Servim a doua zi un desert fraged și original care va delecta orice pofticios.

Dacă vrei să te apuci de gătit și să faci aceste fursecuri inedite, te invităm să cumperi cât mai repede gemul de aronia.

Apasă aici și comandă gemul de aronia

Panettone cu fructe de aronia

3 rețete aronia de Crăciun pentru fursecuri, prăjitură și panettone

(sursă foto: leongourmet.eu)

Este sănătos. Este pufos. Și are o istorie bogată în Italia. Vorbim, desigur, despre Panettone — acest cozonac impresionant care fură privirile oricărui pofticios.

Are un gust aparte, se topește în gură și este preferatul multora când vine vorba de deserturi de Crăciun.

Uite cum îl poți prepara.

Ingredientele folosite:

  • 30g de drojdie uscată;
  • 600g de faină;
  • 100g de zahăr pudră;
  • 200g de unt;
  • Câteva linguri cu lapte;
  • 3 ouă;
  • Cojile de la o portocală și de la o lămâie, rase fin;
  • 200g de fructe de aronia;
  • 100g de merișoare;
  • 1 praf de sare.

Pașii necesari:

  1. Înainte de toate, hidratăm fructele de aronia în apă cu o seară înainte ca să devină mai moi. A doua zi ne putem apuca de gătit. 🙂
  2. Amestecăm drojdia uscată cu 2-3 linguri cu lapte cald și cu o linguriță de făină.
  3. O lăsăm să crească 30 de minute într-un loc cald.
  4. Amestecăm drojdia preparată cu făina proaspăt cernută și cu sarea.
  5. Mai apoi, adăugăm pe rând untul moale, zahărul, ouăle și frământăm aluatul până devine suplu.
  6. Amestecăm în aluat fructele de aronia, merișoarele și cojile de lămâie și portocală.
  7. Ungem cu unt o cratiță cu margini înalte și o tapetăm cu folie de aluminiu. Mai apoi, ungem cu unt și folia de aluminiu și o tapetăm cu făină.
  8. Facem o bilă mare din tot aluatul, îl punem în cratiță și o acoperim cu un prosop curat și puțin umed.
  9. Lăsăm aluatul să crească timp de o oră.
  10. Ungem aluatul cu ou bătut și îl punem la cuptor la 180 de grade timp de 45 de minute.
  11. Scoatem Panettone-le din cuptor și îl lăsăm să se răcească în vasul în care s-a copt. Trebuie să devină ferm și să aibă o crustă aurie.
  12. Opțional: îl pudrăm cu zahăr.
  13. Ne surprindem familia cu un gust italian care le va rămâne mult timp în minte.

Ești gata să prepari un Panettone de nota 10? Atunci…

Apasă aici și comandă fructele de aronia

Prajitură cu vanilie și fructe de aronia

Prajitură cu vanilie și fructe de aronia

(sursă foto: reteteculinare.com.ro)

Cremoase, colorate și aromate, prăjiturile cu vanilie și fructe de aronia știu cum să se facă observate. Singura noastră recomandare este să faci o cantitate potrivită pentru că nu vor rămâne mult timp în farfurii.

Le poți prepara după instrucțiunile de mai jos.

Ingredientele folosite

Pentru blat:

  • 600ml de apă;
  • 300ml de ulei;
  • 2 plicuri de praf de copt;
  • 700g de faină;
  • 1 esență de vanilie;
  • coajă rasă de la o lămâie și de la o portocală;
  • 400g de zahăr.

Pentru cremă:

  • 500ml de frișcă vegetală;
  • 200g fructe de aronia;
  • 150g de zahăr;
  • 1 plic de gelatină;
  • 50ml de apă rece;
  • Opțional: 50g de zahăr pudră;
  • Opțional: bombonele colorate pentru decor.

Pașii necesari:

  1. Înainte de toate, hidratăm fructele de aronia în apă cu o seară înainte ca să devină mai moi. A doua zi ne putem apuca de gătit. 🙂
  2. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
  3. Mixăm toate ingredientele pentru aluat timp de 5 minute până obținem o compoziție omogenă.
  4. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, turnăm compoziția în tavă și nivelăm totul cu o spatulă.
  5. Băgăm tava în cuptor timp de 35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
  6. Scoatem blatul din cuptor după ce s-a copt și îl lăsăm să se răcească în tavă.
  7. Punem o tigaie pe foc, adăugăm fructele și cele 150g de zahăr și le amestecăm puțin. Când încep să fiarbă le mai lăsăm 3 minute, apoi oprim focul și lăsăm fructele să se răcească.
  8. Când blatul și fructele s-au răcit, punem gelatina în cei 50ml de apă rece și o lăsăm la hidratat.
  9. Mai apoi, o punem în cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde (și amestecăm bine cu o linguriță ca să se topească în întregime).
  10. Punem frișca într-un bol și o mixăm până când devine tare și pufoasă. După, adăugăm fructele din tigaie peste frișcă și mixăm totul la viteză medie.
  11. Gustăm crema și, dacă nu este destul de dulce, adăugăm cele 50g de zahăr pudră pe care le-am trecut la ingrediente ca opțional.
  12. Când s-au amestecat bine fructele cu frișca, adăugăm gelatina și mixăm încă 30-40 de secunde.
  13. Scoatem blatul din tavă, dăm deoparte hârtia de copt și îl așezăm pe un platou.
  14. Punem crema peste blat și o nivelăm frumos pe toată suprafața blatului.
  15. Opțional: presărăm câteva bombonele colorate peste cremă.
  16. Punem pe masă un desert dulce și gustos care va deveni vedeta serii.

Vrei să faci aceste prăjituri colorate? Atunci comandă chiar acum ingredientul secret din ele care le dă culoare și savoare.

Apasă aici și comandă fructele de aronia

Pregătește o masă de Crăciun ca-n povești

Pe final, te încurajăm să-i surprinzi pe cei dragi cu aceste deserturi sănătoase și gustoase. Prepară aceste rețete aronia și oferă-le un gust de Crăciun pe care nu-l vor uita niciodată!

Cu așa deserturi originale suntem ferm convinși că vor lăsa farfuria goală și te vor felicita pentru că ai mereu ceva bun pentru ei.

Comandă chiar acum gemul de aronia și fructele de aronia și încearcă aceste deserturi sănătoase și gustoase!

Dacă există o rețetă pentru un Crăciun memorabil, atunci poți fi sigură că se găsește în deliciile de mai sus. 🙂

Totodată, dacă știi alte rețete aronia pe care am putea să le încercăm de Crăciun, nu ezita să le scrii în secțiune de comentarii de mai jos. Poate ajung pe masa noastră chiar în prag de sărbători.

Blog

Ultimele articole

Blog

Siringomielia – ce este, de ce apare și cum se manifestă această boală

Creierul este cel mai complex organ al nostru, fiind responsabil de coordonarea unui număr mare de funcții esențiale pentru organism. De asemenea, este implicat în controlul mișcărilor membrelor prin intermediul conexiunii cu măduva spinării,...
Blog

Anemia pernicioasă și deficitul de B12: cum tratăm eficient această afecțiune autoimună?

Anemia pernicioasă este o formă specifică de anemie cauzată de deficitul de vitamina B12, esențială pentru producția corectă de globule roșii. Persoanele cele mai vulnerabile la această afecțiune sunt în general vârstnicii, vegetarienii ...
Blog

Diverticuloza – sfaturi utile pentru identificarea simptomelor și crearea unui plan alimentar adecvat

Diverticuloza este o afecțiune caracterizată prin prezența unor mici proeminențe, care se formează pe pereții colonului. Potrivit studiilor, persoanele de peste 60 de ani au cu 60% șanse mai mari de a suferi de această afecțiune a colonului....
Blog

Anemia hemolitică – cum se manifestă la adulți și copii și cum se tratează? 

Anemia are mai multe forme și, în general, nu provoacă prea multe îngrijorări, deoarece avem tendința să credem că suplimentele alimentare ne pot ajuta să corectăm deficiențele asociate. Totuși, aceste metode nu sunt întotdeauna eficient...