Trigliceride marite – cauze și remedii naturiste

trigliceride marite scaled

Trigliceridele reprezintă un tip de grăsime care se regăsește în sânge. Acestea provin din alimentație, iar atunci când surplusul de calorii care nu este folosit, acesta se stochează sub formă de trigliceride.

Trigliceridele sunt o sursă esențială de energie și au un rol major în ceea ce privește buna funcționare a organismului, însă dacă numărul acestora este în creștere, există riscul de apariție a unei serii de afecțiuni. 

Din acest motiv, este important ca nivelurile de trigliceride din organism să fie verificate. Un nivel ridicat indică probleme de sănătate care se pot agrava odată cu trecerea timpului.

Trigliceride marite – Cum le depistezi?

trigliceride marite

Sursa: Freepik.com

Pentru a depista trigliceridele mărite este necesară realizării unor analize în vederea obținerii profilului lipidic. Aceste analize se încadrează în cele de rutină, fiind recomandate a fi efectuate cel puțin o dată pe an.

Aceste analizele sunt importante în special pentru că aceste trigliceride marite nu se manifestă clinic, iar aceasta este singura modalitate de a identifica starea acestora. În urma efectuării analizelor prin preluarea și testarea sângelui pacientului, este identificat și nivelul de colesterol, care în general este mărit dacă nivelul de trigliceride cresc.

Trigliceride marite – Care sunt cauzele și simptomele?

Printre cele mai comune cauze ale nivelului crescut al trigliceridelor se numără dieta dezechilibrată, dar și metabolismul, care diferă de la o persoană la alta. În afara acestor aspecte, printre factorii care pot provoca mărirea nivelului de trigliceride menționăm:

  • Fumatul;
  • Sedentarismul;
  • Obezitatea;
  • Consumul de alcool;
  • Alimentele bogate în grăsimi.

Important de menționat este că există și anumite afecțiuni care pot favoriza mărirea trigliceridelor, acestea fiind ciroza, diabetul, pancreatita, boala renală și factorii genetici. De asemenea, aceste probleme de sănătate pot apărea și ca urmare a amânării tratamentului pentru ținerea sub control a trigliceridelor, caz în care efectuarea analizelor periodice ar trebui să fie o prioritate.

În majoritatea cazurilor, valorile mărite ale trigliceridelor nu prezintă niciun simptom. Însă, dacă motivul acestora sunt factorii genetici, există posibilitatea ca sub suprafața pielii să apară anumite acumulări de grăsime. Ele sunt cunoscute sub denumirea de xantoame. Acestea apar cel mai frecvent sub ochi.

Te confrunți cu trigliceride marite? Adoptă obiceiuri alimentare sănătoase

Alimentatie sanatoasa vs Alimentatie nesanatoasa

Sursa: Freepik.com

Pentru a scădea nivelul de trigliceride din organism, este necesară pentru început adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat din toate punctele de vedere. Alimentația și mișcarea reprezintă două aspecte importante în acest proces, fără ele posibilitatea de a scădea lipidele fiind una redusă.

Printr-un stil de viață sănătos se înțelege evitarea alimentelor fast-food, a alcoolului și a altor băuturi carbogazoase, nocive pentru organism, precum și a alimentelor cu zahăr și bogate în grăsimi.

În ceea ce privește tratamentul, specialiștii recomandă remedii naturiste și diverse suplimente, care în urma unor studii s-au dovedit a fi de ajutor în procesul de reducere a trigliceridelor din sânge. Printre suplimentele pe care le recomandă specialiștii se numără:

  • Suplimentele cu acizi grași Omega-3;
  • Suplimentele cu vitamina D;
  • Suplimentele pe bază de curcumin;
  • Suplimente cu vitamina B3.

În unele cazuri, este recomandat și un tratament medicamentos. Însă, schema acestuia trebuie realizată în urma unor analize amănunțite pentru a vedea dacă nu există și alte afecțiuni care ar putea fi influențate de acesta.

Sucul de aronia ajută la reducerea trigliceridelor și scăderea colesterolului!

energie

Un aliat de încredere este sucul de aronia, acesta având un conținut ridicat de anticianine, cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante. Ele contribuie semnificativ la reglarea metabolismului aflat în strânsă legătură cu trigliceridele.

Acest fapt a fost dovedit și în cadrul unui studiu de cercetare. Acesta a fost realizat în vederea analizării efectelor pe care le are aronia asupra pacienților cu sindrom metabolic. În acest context, pacienții au consumat 100 mg de extract de aronia, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de două luni. În urma acestui studiu, rezultatele au dovedit că a existat o diminuare a colesterolului LDL, a trigliceridelor și a colesterolului total. 

Acest suc de aronia prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, el fiind un aliat puternic în ameliorarea sindromului metabolic. În plus, sucul natural de aronia, este benefic și în cazul altor afecțiuni, în special pentru prevenirea acestora, prin menținerea unui stil de viață echilibrat atât din punct de vedere al alimentației, cât și al mișcării.

Concluzii

Trigliceridele mărite reprezintă o problemă de sănătate cu care se confruntă mulți pacienți. Dar, aceasta poate fi ținută sub control prin adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor obiceiuri alimentare sănătoase. Cu numeroase beneficii asupra sănătății sunt aceste sucuri medicinale, ele putând fi folosite atât ca remedii, cât și ca un mod de prevenție.

Sucul de aronia este unul dintre produsele care contribuie la reducerea nivelului de trigliceride. Din acest motiv, nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică, în special în cazul celor care se confruntă cu astfel de afecțiuni.

Dacă îți dorești să incluzi acest suc în dieta ta și să te bucuri de beneficiile pe care le prezintă, atunci comandă suc natural de aronia de la Aronia Charlottenburg și ai grijă de sănătatea ta!

Descoperă mai multe produse 100% naturale pe www.aronia-charlottenburg.ro! Ai grijă de sănătatea ta!

Blog

Ultimele articole

Blog

Siringomielia – ce este, de ce apare și cum se manifestă această boală

Creierul este cel mai complex organ al nostru, fiind responsabil de coordonarea unui număr mare de funcții esențiale pentru organism. De asemenea, este implicat în controlul mișcărilor membrelor prin intermediul conexiunii cu măduva spinării,...
Blog

Anemia pernicioasă și deficitul de B12: cum tratăm eficient această afecțiune autoimună?

Anemia pernicioasă este o formă specifică de anemie cauzată de deficitul de vitamina B12, esențială pentru producția corectă de globule roșii. Persoanele cele mai vulnerabile la această afecțiune sunt în general vârstnicii, vegetarienii ...
Blog

Diverticuloza – sfaturi utile pentru identificarea simptomelor și crearea unui plan alimentar adecvat

Diverticuloza este o afecțiune caracterizată prin prezența unor mici proeminențe, care se formează pe pereții colonului. Potrivit studiilor, persoanele de peste 60 de ani au cu 60% șanse mai mari de a suferi de această afecțiune a colonului....
Blog

Anemia hemolitică – cum se manifestă la adulți și copii și cum se tratează? 

Anemia are mai multe forme și, în general, nu provoacă prea multe îngrijorări, deoarece avem tendința să credem că suplimentele alimentare ne pot ajuta să corectăm deficiențele asociate. Totuși, aceste metode nu sunt întotdeauna eficient...
Suc Aronia 3L ECO (RO-ECO-029)

Suc Aronia 3L ECO (RO-ECO-029)

99 lei84,15 lei
Adaugă în coș