Cum sa faci inghetata delicioasa cu suc de aronia

Inghetata cu suc de aronia

Aronia este parte a istoriei Americane, fiind folosit de catre indienii Jicarilla de sute de ani. Femeile din triburile Apache foloseau fructele la prajituri ori gemuri, pe care le depozitau pentru iarna. Indienii foloseau toate partile plantei, insa in prezent se folosesc doar fructele.

Acestea au cel mai mare continut de antioxidanti dintre toate fructele de padure. Antioxidantii si antocianinele din acest fruct sustin imunitatea, reduc riscul de boli cardiovasculare si echilibreaza nivelul de zahar din sange.

Acestea nu sunt singurele beneficii ale acestor fructe, insa sunt destule pentru a convinge pe oricine sa introduca micile fructe in alimentatia sa. Iar cel mai simplu mod de a face asta este pregatirea unor inghetate delicioase cu fructe ori suc de aronia.

Inghetata cu aronia si capsuni

Cu aceasta reteta obtii inghetate colorate si sanatoase, pe care le vor adora si cei mici si cei mari. Daca nu gasesti pepene cantaloupe il poti inlocui cu pepene rosu sau galben.
Ingrediente:
– 60ml suc de fructe de aronia
– 150ml suc de struguri
– 90g capsuni, taiate
– 50g pepene cantaloupe, taiat
– 300g kiwi, taiat

Toarna in formele de inghetata jumatate din sucul de struguri si jumatate din suc. Adauga fructele, apoi completeaza cu restul de lichid. Adauga betisoarele de inghetata. Congeleaza inghetatele cel putin 6 ore inainte de a le scoate din forme si a le manca.

Inghetata din smoothie de aronia

Ingredientele din aceasta reteta fac un smoothie delicios, dar in zilele calde de vara poti transforma cana de smoothie intr-o inghetata racoritoare.
Mixeaza in blender urmatoarele ingrediente:
– 200ml suc de aronia
– 2 banane
– 200ml iaurt
– 100ml miere

Amestecul obtinut se toarna in forme de inghetata si se da la congelator pentru 6-8 ore.

Inghetata de cheesecake

Atunci cand vrei un desert pe bat, inghetata de cheesecake cu aronia este ideala.
Ingrediente:
– 300ml suc de fructe de aronia
– 300ml iaurt grecesc
– 6-8 linguri de miere
– 1 lingurita extract de vanilie
– sucul de la 1 lamaie mica
– fructe de padure/capsuni/zmeura taiate

Mixeaza toate ingredientele, cu exceptia fructelor de padure, intr-un blender. Cand amestecul este omogen, pune fructe de padure in fiecare forma de inghetata, apoi toarna amestecul din blender peste ele. Adauga betisoarele de inghetata si congeleaza-le cel putin 4 ore.

Smoothie inghetat de piersici si aronia

Aceasta reteta de smoothie este perfecta atunci cand vrei un mic dejun hranitor, dar o poti transforma intr- o gustare racoritoare.
Ingrediente:
– 60ml suc de fructe de aronia
– 180ml lapte de migdale
– 100g piersici inghetate
– 50g fulgi de cocos
– 50g migdale
– 1 lingura miere
– 1 lingura scortisoara
– un praf de ghimbir

Mixeaza fructele, mierea, laptele, condimentele si sucul pana obtii un amestec omogen. Adauga fulgii de cocos si migdalele sfaramate in amestec, cu ajutorul unei linguri. Toarna totul in formele de inghetata si adauga betisoarele. Congeleaza inghetatele 6 ore.

Inghetata de iaurt si fructe de aronia

O alta reteta simpla si sanatoasa, pe care o poti savura ca mic dejun ori ca gustare racoritoare, dupa preferinte.
Ingrediente:
– 300g fructe (poti folosi capsuni, mure, zmeura, piersici ori cirese)
– 200ml suc de fructe de aronia
– 300ml iaurt grecesc
– 2 linguri miere

Mixeaza totul in blender, apoi toarna amestecul in formele de inghetata. Adauga betisoarele de inghetata si congeleaza totul pentru 6 ore sau mai mult.

 

Blog

Ultimele articole

Blog

Siringomielia – ce este, de ce apare și cum se manifestă această boală

Creierul este cel mai complex organ al nostru, fiind responsabil de coordonarea unui număr mare de funcții esențiale pentru organism. De asemenea, este implicat în controlul mișcărilor membrelor prin intermediul conexiunii cu măduva spinării,...
Blog

Anemia pernicioasă și deficitul de B12: cum tratăm eficient această afecțiune autoimună?

Anemia pernicioasă este o formă specifică de anemie cauzată de deficitul de vitamina B12, esențială pentru producția corectă de globule roșii. Persoanele cele mai vulnerabile la această afecțiune sunt în general vârstnicii, vegetarienii ...
Blog

Diverticuloza – sfaturi utile pentru identificarea simptomelor și crearea unui plan alimentar adecvat

Diverticuloza este o afecțiune caracterizată prin prezența unor mici proeminențe, care se formează pe pereții colonului. Potrivit studiilor, persoanele de peste 60 de ani au cu 60% șanse mai mari de a suferi de această afecțiune a colonului....
Blog

Anemia hemolitică – cum se manifestă la adulți și copii și cum se tratează? 

Anemia are mai multe forme și, în general, nu provoacă prea multe îngrijorări, deoarece avem tendința să credem că suplimentele alimentare ne pot ajuta să corectăm deficiențele asociate. Totuși, aceste metode nu sunt întotdeauna eficient...