Cum sa faci inghetata delicioasa cu suc de aronia

Inghetata cu suc de aronia

Aronia este parte a istoriei Americane, fiind folosit de catre indienii Jicarilla de sute de ani. Femeile din triburile Apache foloseau fructele la prajituri ori gemuri, pe care le depozitau pentru iarna. Indienii foloseau toate partile plantei, insa in prezent se folosesc doar fructele.

Acestea au cel mai mare continut de antioxidanti dintre toate fructele de padure. Antioxidantii si antocianinele din acest fruct sustin imunitatea, reduc riscul de boli cardiovasculare si echilibreaza nivelul de zahar din sange.

Acestea nu sunt singurele beneficii ale acestor fructe, insa sunt destule pentru a convinge pe oricine sa introduca micile fructe in alimentatia sa. Iar cel mai simplu mod de a face asta este pregatirea unor inghetate delicioase cu fructe ori suc de aronia.

Inghetata cu aronia si capsuni

Cu aceasta reteta obtii inghetate colorate si sanatoase, pe care le vor adora si cei mici si cei mari. Daca nu gasesti pepene cantaloupe il poti inlocui cu pepene rosu sau galben.
Ingrediente:
– 60ml suc de fructe de aronia
– 150ml suc de struguri
– 90g capsuni, taiate
– 50g pepene cantaloupe, taiat
– 300g kiwi, taiat

Toarna in formele de inghetata jumatate din sucul de struguri si jumatate din suc. Adauga fructele, apoi completeaza cu restul de lichid. Adauga betisoarele de inghetata. Congeleaza inghetatele cel putin 6 ore inainte de a le scoate din forme si a le manca.

Inghetata din smoothie de aronia

Ingredientele din aceasta reteta fac un smoothie delicios, dar in zilele calde de vara poti transforma cana de smoothie intr-o inghetata racoritoare.
Mixeaza in blender urmatoarele ingrediente:
– 200ml suc de aronia
– 2 banane
– 200ml iaurt
– 100ml miere

Amestecul obtinut se toarna in forme de inghetata si se da la congelator pentru 6-8 ore.

Inghetata de cheesecake

Atunci cand vrei un desert pe bat, inghetata de cheesecake cu aronia este ideala.
Ingrediente:
– 300ml suc de fructe de aronia
– 300ml iaurt grecesc
– 6-8 linguri de miere
– 1 lingurita extract de vanilie
– sucul de la 1 lamaie mica
– fructe de padure/capsuni/zmeura taiate

Mixeaza toate ingredientele, cu exceptia fructelor de padure, intr-un blender. Cand amestecul este omogen, pune fructe de padure in fiecare forma de inghetata, apoi toarna amestecul din blender peste ele. Adauga betisoarele de inghetata si congeleaza-le cel putin 4 ore.

Smoothie inghetat de piersici si aronia

Aceasta reteta de smoothie este perfecta atunci cand vrei un mic dejun hranitor, dar o poti transforma intr- o gustare racoritoare.
Ingrediente:
– 60ml suc de fructe de aronia
– 180ml lapte de migdale
– 100g piersici inghetate
– 50g fulgi de cocos
– 50g migdale
– 1 lingura miere
– 1 lingura scortisoara
– un praf de ghimbir

Mixeaza fructele, mierea, laptele, condimentele si sucul pana obtii un amestec omogen. Adauga fulgii de cocos si migdalele sfaramate in amestec, cu ajutorul unei linguri. Toarna totul in formele de inghetata si adauga betisoarele. Congeleaza inghetatele 6 ore.

Inghetata de iaurt si fructe de aronia

O alta reteta simpla si sanatoasa, pe care o poti savura ca mic dejun ori ca gustare racoritoare, dupa preferinte.
Ingrediente:
– 300g fructe (poti folosi capsuni, mure, zmeura, piersici ori cirese)
– 200ml suc de fructe de aronia
– 300ml iaurt grecesc
– 2 linguri miere

Mixeaza totul in blender, apoi toarna amestecul in formele de inghetata. Adauga betisoarele de inghetata si congeleaza totul pentru 6 ore sau mai mult.

 

Blog

Ultimele articole

Blog

Piperina, alcaloidul bioactiv din piperul negru: efecte fiziologice, modalități de administrare și contraindicații clinice

Piperina este principalul alcaloid din piperul negru, fiind responsabilă pentru gustul său iute. Studiile clinice au arătat că piperina poate crește semnificativ eficacitatea anumitor substanțe, precum curcumina sau complexul de B-uri. Aceasta ...
Blog

Chlamydia trachomatis: o analiză detaliată a uneia dintre cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală

Chlamydia trachomatis este o bacterie responsabilă pentru una dintre cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală (ITS) la nivel mondial. Deși afectează milioane de persoane anual, această infecție rămâne deseori nediagnosticată din c...
Blog

Palmatina: rolul acestui alcaloid în managementul afecțiunilor hepatice și cardiovasculare

Palmatina este un alcaloid natural identificat în specii vegetale precum Corydalis și Phellodendron amurense, plante utilizate de secole în medicina tradițională pentru gestionarea durerilor cronice, inflamațiilor și disfuncțiunilor digest...
Blog

Gastrita atrofică: ce este și cum îți poate afecta digestia? 

Gastrita atrofică este una dintre principalele cauze ale anemiei în rândul adulților. Caracterizată prin inflamația cronică și subțierea mucoasei stomacului, această afecțiune poate avea consecințe grave asupra sănătății. Digestia ...