Cum poți trata natural infecția urinară?

cum poti trata natural infectiile urinare scaled

Știai că sucul de aronia are un rol semnificativ în tratarea și prevenirea bolilor aparatului urinar, cum este și infecția urinară? Datorită conținutului bogat în acid chinic, fructele de aronia restabilesc armonia de la nivelul aparatului urinar.

Afecțiunile tractului urinar sunt destul de frecvente, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Totuși, statisticile arată că femeile sunt mai predispuse să se confrunte cu asemenea probleme. 

Ce factori determină infecția urinară?

cauze infectia urinara

Sursa: Freepik.com

Infecția urinară apare ca urmare a pătrunderii bacteriilor în sistemul urinar, care se dezvoltă rapid din cauza:

  • Igienei realizate necorespunzător – Când vine vorba de îngrijirea zonei genitale e nevoie de o atenție deosebită. Nu sunt recomandate produsele care integrează parfum sau alte substanțe chimice.
  • Lenjeriei intime realizate din material de calitate inferioară – Fibrele sintetice nu absorb umezeala, ceea ce facilitează acumularea de bacterii și apariția infecțiilor.
  • Folosirea constantă a antibioticelor – consumul excesiv de medicamente cu efect antibiotic afectează flora intestinală, ceea ce poate crește riscul bolilor tractului urinar.
  • Alimentației nesănătoase – Dacă în meniul tău zilnic nu se regăsesc fructe și legume bogate în vitamine și nutrienți atunci ar trebui să știi că sistemul imunitar va avea de suferit.  Astfel, e posibil să te confrunți mereu cu infecții urinare, chiar dacă urmezi o dietă strictă.
  • Utilizării toaletelor publice – Majoritatea toaletelor publice adăpostesc bacterii precum Streptococcus, Staphylococcus aureus sau E.coli.

Ce tipuri de infecție urinară există?

infectia urinara clasificare

Sursa: Freepik.com

Infecțiile pot clasificate astfel:

  • Infecții superioare – Afectează funcționarea rinichilor și se manifestă în general prin: amețeli, stări de greață, dureri în zona lombară, stare febrilă.
  • Infecții inferioare – În această categorie, sunt incluse cistita, prostatita și uretrita. În asemenea cazuri, principalele simptome sunt: urinări dese, febră, frisoane sau usturime în timpul urinării.

La ce riscuri te expui dacă nu tratezi la timp infecția urinară?

Netratată la timp, infecția urinară poate avea numeroase efecte negative asupra întregului organism. Crește riscul nașterilor premature și afectează pe termen lung rinichii. În cazul în care infecția ajunge într-un stadiu mult prea avansat, poate interveni chiar decesul.

Sucurile naturale – remedii naturale pentru a trata infecția urinară

merisoare aronia charlottenburg

Odată diagnosticați cu infecție urinară, majoritatea pacienților aleg să urmeze tratamente complexe și/ sau medicamentoase. Însă, nimic nu se compară cu rezultatele pe care le oferă alternativele naturiste. 

Poate părea greu de crezut, dar sucurile naturale oferă o gamă diversificată de beneficii. Pe lângă proprietățile minune pe care le prezintă oferă un mix delicios de arome.

Iată câteva alternative naturale care te vor ajuta să te elimini problemele cauzate de infecțiile urinare:

  1. Suc de aronia – Fructele de aronia sunt recunoscute pentru cantitatea ridicată de antioxidanți. Sunt bogate în vitaminele A, C, E, K și conțin potasiu, fier, calciu, magneziu, mangan și zinc. Îndepărtează bacteriile precum E.Coli și Stafilococ Auriu. În plus, reglează tranzitul intestinal, au efecte detoxifiante și  elimină stările de anxietate și depresie. Prezintă, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii.
  2. Suc de merișoare – Datorită proantocianidinelor pe care le integrează,  poate stopa înmulțirea bacteriilor de la nivelul tractului urinar. De asemenea, împiedică formarea pietrelor la rinichi și îndepărtează riscul dezvoltării bolilor hepatice. Are efecte minune atât asupra copiilor, cât și adulților.
  3. Suc de mere, cătină și banane – Mixul ingenios de fructe proaspete are efecte benefice asupra sistemului imunitar. Infecțiile urinare nu vor mai reprezenta, așadar, probleme greu de gestionat. Sucul devine alegerea inspirată pentru cei care își doresc să se bucure de o energie debordantă pe tot parcursul zilei. În plus, protejează ochii și îmbunătățește sistemul osos.
  4. Suc de rodie – O altă variantă care te va ajuta să te bucuri de o imunitate de fier este sucul de rodie. Conținutul bogat de vitamina C, minerale și antioxidanți este răspunzător pentru menținerea unei stări constante de bine.

Cum se depozitează corect sucurile naturale?

Pentru a te bucura la maximum de beneficiile pe care le prezintă sucurile naturale, va trebui să le depozitezi corespunzător. Iată câteva reguli pe care trebui să le respecți pentru a nu altera calitatea băuturilor:

  • Depozitează-le într-un loc uscat și răcoros – Ferește sucul de acțiunea directă a razelor ultraviolete. Poți depozita băutura și într-o debara răcoroasă, ferită de umiditate.
  • Consumă-le în maximum 30 de zile de la deschidere – Tocmai pentru că nu conține conservanți sau alte substanțe chimice, sucul nu își poate păstra textura și mirosul impecabile o perioadă lungă de timp. Încearcă, așadar, să le consumi în maximum 30 de zile.
  • Închide bine capacul – Asigură-te de fiecare dată că recipientul în care este depozitat sucul este închis corespunzător.

Concluzii

Infecțiile urinare se numără printre cele mai răspândite afecțiuni în rândul femeilor. Simptomele variază în funcție de stadiul bolii și specificitatea fiecărui caz în parte. 

Chiar dacă majoritatea optează pentru tratamente complicate și medicamente diverse, variantele naturale rămân cele mai bune alegeri. Sucurile naturale sunt recunoscute pentru avantajele numeroase pe care le prezintă atât asupra tractului urinar, cât și asupra întregului organism. 

Unele dintre cele mai recomandate alternative naturale sunt cele realizate din: fructe de aronia, merișoare, rodie, mere, cătină și banane. Sunt bogate în vitamine și nutrienți, reducând stările de oboseală și anxietate și îmbunătățind funcționarea sistemului imunitar. 

Alege cu încredere sucurile naturale de la Aronia Charlottenburg și bucură-te de sănătate!

Blog

Ultimele articole

Blog

Antocianii – flavonoidele cu beneficii multiple pentru sănătatea noastră

Fructele și legumele sunt considerate a fi unele dintre cele mai sănătoase alimente. Culorile vii ale multora dintre ele au rolul de a le face plăcute vizual, astfel încât ne conving să le consumăm în stare brută. Dar de unde provin acești...
Blog

Zona zoster: simptome, factori de risc și recomandări pentru o recuperare rapidă

Zona zoster afectează, în general, persoanele de peste 50 de ani, dar și pe cele cu un sistem imunitar slăbit. Boala este cauzată de reactivarea virusului varicelo-zosterian, care rămâne în corp după ce o persoană a avut varicelă. De altfe...
Blog

Siringomielia – ce este, de ce apare și cum se manifestă această boală

Creierul este cel mai complex organ al nostru, fiind responsabil de coordonarea unui număr mare de funcții esențiale pentru organism. De asemenea, este implicat în controlul mișcărilor membrelor prin intermediul conexiunii cu măduva spinării,...
Blog

Anemia pernicioasă și deficitul de B12: cum tratăm eficient această afecțiune autoimună?

Anemia pernicioasă este o formă specifică de anemie cauzată de deficitul de vitamina B12, esențială pentru producția corectă de globule roșii. Persoanele cele mai vulnerabile la această afecțiune sunt în general vârstnicii, vegetarienii ...
Suc de Merișor 3L ECO (RO-ECO-029)

Suc de Merișor 3L ECO (RO-ECO-029)

199 lei169,15 lei
Adaugă în coș