Consumul regulat de suc de aronia reduce grasimea abdominala

Fructe de Aronia

Conform unui studiu efectuat la Universitatea Hokkaido, consumul regulat de suc de aronia reduce grasimea abdominala si creste masa musculara. Toate aceste efecte se datoreaza continutului ridicat de polifenoli din aronia.

Efectele benefice ale fructelor de aronia se datoreaza continutului foarte mare de antioxidanti. Numeroase studii au aratat ca sucul de aronia imbunatateste functia cardiovasculara si regleaza nivelul de glucoza din sange. Un alt studiu a aratat ca aronia poate scadea grasimea abdominala. Modul in care aronia scade nivelul de grasime viscerala nu a fost inca dovedit stiintific, dar cercetatorii japonezi cred ca aronia blocheaza absorbtia grasimii din hrana. Conform acestei teorii, fenolii din sucul de aronia distrug enzimele lipazice, necesare pentru absorbtia grasimii de catre intestinul gros. O alta teorie se refera la modul de absorbtie a grasimii. Astfel, sucul de aronia poate sustine absorbtia de nutrienti de catre celulele musculare, ceea ce reduce cantitatea de nutrienti care devin celule adipoase.

Aronia ca parte din dieta zilnica

Fructele de aronia pot fi folosite ca gustare in dietele pentru slabit, deoarece o cana de fructe are doar 23 de calorii. Datorita continutului mare de antioxidanti, fructele de aronia reduc inflamatia generala din corp, ceea ce duce la functionarea optima a organelor. Un nivel scazut de inflamatie sustine functia imunitara, ajutand organismul sa lupte impotriva bolilor si optimizand functia metabolica.

Obezitatea este asociata cu inflamatia generala, nivel ridicat de lipide si glucoza in sange, precum si rezistenta la insulina. Toate acestea contribuie la dezvoltarea unor boli cronice periculoase, precum diabetul de tip 2 si bolile cardiovasculare.  Stresul oxidativ este strans legat de nivelul ridicat de inflamatie din corp, ceea ce face ca alimentele bogate in antioxidanti, precum aronia, sa duca la scaderea inflamatiei, precum si a nivelului de grasime din corp.

Sucul de aronia sustine functia tiroidei

Obezitatea poate fi cauzata de o multitudine de factori, unul dintre acestia fiind hipotiroidismul, o disfunctie a tiroidei. Aceasta afectiune apare atunci cand glanda tiroida nu secreta destui hormoni, ceea ce duce la aparitia unui dezechilibru hormonal ce are consecinte asupra intregului corp. Aceasta afectiune nu se vindeca, iar tratamentul specific se axeaza pe reglarea nivelurilor hormonilor din corp. Sucul de aronia regleaza secretia de hormoni, fiind indicat in tratamentul hipotiroidismului.

Fiind un diuretic natural, sucul de aronia previne cresterea greutatii si reduce retentia de apa. Avand un continut mare de fibre, aronia are si efect de detoxificare, curatand intestinele si prevenind balonarea. Consumul de fructe de aronia ori suc de aronia nu este suficient pentru scaderea in greutate, insa adaugarea lor la dieta va sustine procesul de slabire. Aronia contine si acizi grasi esentiali, care sustin sanatatea mintala si previn starile depresive ce apar deseori atunci cand urmezi o dieta.

Pentru o viata sanatoasa adauga sucul de aronia la alimentatie iar pe termen lung vei beneficia de toate avantajele aduse de consumarea unei cantitati mai mari de antioxidanti.

Blog

Ultimele articole

Blog

Atrofia vaginală – o problemă asociată postmenopauzei. De ce apare și cum o putem gestiona?

Schimbările hormonale, în special scăderea nivelului de estrogen, pot influența semnificativ calitatea vieții unei femei, afectându-i confortul zilnic, sănătatea emoțională și sexuală. În menopauză, aceste schimbări sunt naturale și f...
Blog

Sindromul Raynaud: cum recunoaștem și gestionăm această afecțiune circulatorie?

Boala Raynaud, o afecțiune circulatorie ce apare în special la nivelul extremităților, este mai comună decât ai putea crede. Deși începe ca o problemă minoră, episoadele frecvente de decolorare a degetelor și senzația de frig sau durere p...
Blog

Ataxie cerebeloasă: ce înseamnă pierderea coordonării pentru calitatea vieții? Cauze, simptome și tratament

Creierul nostru este un sistem complex de coordonare, procesare și integrare de informații senzoriale și motorii. Cerebelul, ca și componentă a lui, joacă un rol critic în menținerea acestui echilibru fin. Situat în partea posterioară a cre...
Blog

Fotofobie: când lumina devine dușmanul ochiului. Care sunt cauzele și cum poate fi gestionată?

Lumina, esențială pentru viață, poate deveni o provocare neașteptată în anumite situații. Privită adesea ca un element natural și binevenit, aceasta poate influența profund starea de bine și echilibrul organismului. Relația dintre ochi �...