Ce trebuie sa știi despre consumul de fructe confiate?

fructe confiate

Oamenii au devenit din ce în ce mai atenți la sănătatea lor și la ceea ce consumă, printre obiceiuri regăsindu-se și consumul de fructe confiate. La această tendință, au contribuit educația alimentară promovată prin intermediul experților în nutriție, dar și al producătorilor axați pe produsele naturale, tot mai frecvenți în România.

La ora actuală, cine dorește să mănânce sănătos are la dispoziție numeroase variante, pentru că sunt foarte multe companii, mai mici sau mai mari, care se ocupă cu producția și distribuirea produselor naturale, fără coloranți artificiali, fără E-uri, fără zahăr și fără aditivi. Totuși, una din dificultățile principale întâlnite în demersul abordării unui stil alimentar sănătos constă în limitarea consumului de dulciuri. 

Dar cine a zis că că dulciurile nu pot fi sănătoase? În prezent, pofta de dulce poate fi potolită și cu produse naturale, cum sunt fructele confiate.

Descoperă, în rândurile următoare, tot ce trebuie să știi despre consumul de fructe confiate.

Ce sunt fructele confiate?

fructe confiate

Sursa: Unsplash.com

Fructele confiate sunt fructe fierte în sirop de zahăr, după care sunt uscate. Specialiștii spun că un produs de calitate superioară trebuie să conțină maximum 80% din substanța uscată. Astfel, pentru a verifica acest lucru, o soluție constă în apăsarea lor, prin pungă. Dacă nu iese lichid din ele, înseamnă că vorbim de un produs superior.

Fructele confiate sunt o alternativă mai sănătoasă la dulciurile din comerț. Înlocuiesc excelent bomboanele sau alte produse foarte aromate și foarte dulci.

Care sunt avantajele consumului de fructe confiate?

avantaje fructe uscate

Sursa: Freepik.com

Fructele sunt o sursă importantă de vitamine și nutrienți, componente atât de necesare pentru menținerea sănătății organismului și pentru o dezvoltare armonioasă. Fructele confiate au avantajul suprem că nu-și pierd aceste proprietăți în urma procesului tehnologic. 

În plus, chiar dacă fructele confiate sunt bogate în zaharuri (naturale), ele conțin și foarte mulți antioxidanți, astfel că îmbunătățesc răspunsul organismului la insulină, prevenind și reducând riscul de diabet. Totodată, aceste fructe confiate previn și inflamațiile, dar și stresul oxidativ. 

Pentru că în componența fructelor confiate rămâne o bună cantitate de vitamine, ele pot fi consumate și pentru a:

  • preveni simptomele anxietății și depresiei;
  • îmbunătăți sistemul imunitar, aparatul digestiv și implicit colonul, pe care îl ajută să funcționeze normal.

Ce importanță are procesul de fabricare și ingredientele ECO în producția de fructe confiate?

proces de fabricatie fructe confiate

O alternativă mai sănătoasă la fructele fierte în sirop de zahăr o reprezintă procedeul de infuzare în suc de măr. În acest fel, se păstrează proprietățile fructelor, iar dulcele provine dintr-o sursă naturală, neprocesată. 

Cele mai populare fructe confiate de pe piață sunt stafidele, smochinele, curmalele, ananasul, prunele, papaya, bananele, iar fructele de aronia BIO se află și ele în topul preferințelor celor care au poftă de dulce, dar preferă alternativele mai sănătoase. 

Să luăm ca exemplu produsul nostru Fructe de aronia BIO Glazurate cu ciocolată, care este fabricat din fructe de aronia 100% naturale și ecologice, ce au fost infuzate în suc de măr și  glazurate în ciocolată neagră premium. Produsul vegan nu conține arome, conservanți sau coloranți, fiind totodată fără gluten și fără lactoză.  

Gustul aromat și bogat este completat de beneficiile pentru sănătate, având în vedere că fructele uscate de aronia sunt bogate în:

 

  • vitamine (C, B, A, P, Q);
  • minerale (potasiu, fier, zinc, magneziu, mangan, calciu, cupru)
  • antioxidanți. 

Aceste fructe-minune, considerate unele dintre cele mai sănătoase din toată lumea, sunt recomandate în regimul alimentar al persoanelor cu diabet sau hipertensiune, dar și în demersul de reglare a digestiei sau a colesterolului.

Fructele de aronia din acest produs provin de pe o plantație ecologică din județul Timiș. Nu sunt utilizate chimicale sau îngrășăminte, astfel că fructele cresc armonios, în ritmul lor, ajutate de natură. Acestea sunt recunoscute pentru contribuția lor în obținerea unei sănătăți de fier, indiferent de vârstă.

Cum diferențiezi fructele confiate naturale de cele mai puțin sănătoase?

 

fructe confiate aronia

Nutriționiștii sunt de părere că fructele uscate sunt benefice pentru sănătate. În privința celor confiate, recomandările sunt ca oamenii să aleagă în special acele produse care au fost realizate doar din ingrediente naturale, fără adaos de zahăr și alți aditivi. 

Fructele confiate păstrează în compoziția lor o cantitate mare de fibre care sunt necesare pentru digestie, dar și multe vitamine și minerale. 

De asemenea, este indicat ca atunci când sunt achiziționate aceste produse, să nu se opteze pentru varianta vrac, la cântar. Se recomandă să alegi acele produse care se află în ambalajul original de fabricare. Astfel, se păstrează și se asigură puritatea produsului, consumatorul fiind ferit și de infectarea cu anumite bacterii sau virusuri, pericol care apare prin manipularea produselor și atingerea lor cu mâinile murdare de către mai mulți oameni.

Diferențierea produselor sănătoase de cele nocive presupune citirea tuturor informațiilor de pe etichetă/ site-ul producătorului. Acest lucru se aplică pentru toate produsele, mai ales în ziua de azi, când internetul stă la dispoziția tuturor și poate fi folosit pentru obținerea oricăror informații de care un consumator are nevoie.

Blog

Ultimele articole

Blog

Dureri articulare – cum pot fi gestionate sau chiar prevenite aceste dureri care pot afecta pe (aproape) oricine?

Durerile articulare reprezintă o problemă care se întâlnește la milioane de oameni din întreaga lume. Acestea pot varia de l...
Blog

Alergii – TOT ce trebuie să știi despre cauze, simptome, tipuri, alergeni sezonieri, prevenție și tratare la adulți și la copii

Ce sunt alergiile? Cu siguranță multe persoane se confruntă cu ele, însă nu mulți știu exact ce reprezintă pentru corp. To...
Blog

Anti aging – semnele îmbătrânirii, cauzele și prevenirea procesului

Cu siguranță ai auzit de acest termen de „anti-aging”, însă în spatele lui există o mulțime de „povești” despre or...
Blog

Glanda tiroidă – rolurile pe care le joacă în organism și mijloacele prin care o poți menține sănătoasă

Glanda tiroidă este un organ vital în corpul uman, cu o formă asemănătoare unui fluture, situată în partea frontală a gât...
Blog

Alimente pentru masa musculară – tot ce trebuie să știi pentru o dietă corectă și eficientă

Construirea masei musculare nu este doar un obiectiv pentru sportivi și culturiști, ci și pentru cei care doresc să își îmb...
Blog

Cancerul la sân – tot ce trebuie să știi pentru a identifica și a ține sub control această problemă de sănătate

Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite și amenințătoare forme de cancer la femei din întreaga lume. Cu toate c...
Blog

Ficat gras – cum afectează această problemă de sănătate buna funcționare a organismului și cum o poți ține sub control

Ficatul gras este o tulburare de natură medicală care a câștigat din ce în ce mai multă atenție în ultimele decenii, pe m...
Fructe de Aronia BIO glazurate cu Ciocolată, 200g

Fructe de Aronia BIO glazurate cu Ciocolată, 200g

45 lei40,50 lei
Adaugă în coș