Alimente Bogate in Antioxidanti si Importanta lor pentru Sanatate

Zmeura si Aronia

Studii recente arata ca o dieta variata, axata pe consumul de alimente cat mai putin procesate, ajuta la acumularea de nutrienti, vitamine si minerale necesare corpului uman.
Asadar, daca luam in considerare faptul ca majoritatea dintre noi mananca la birou sau, mai rau, intre doua intalniri, e usor de inteles de ce starea de sanatate este slaba la nivel general. O solutie in tandem cu lumea moderna de azi sunt suplimentele alimentare care sa gasesc in farmacii. Dar specialistii au demonstrat ca nutrientii functioneaza mai bine in corp cand provin din surse naturale.
De aceea astazi avem termenul de super-alimente (sau superfoods), care nu defineste nimic altceva decat alimentele cele mai bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. Ba mai mult, se pare ca antioxidantii sunt caracteristica cea mai importanta deoarece au un cuvant puternic de spus in diminuarea riscului de cancer, diabet, boli de inima sau Alzheimer.
Tocmai de aceea, in articolul de astazi vom discuta despre cele mai importante trei alimente pline cu antioxidanti, vitamine si minerale.

#1: Aronia melanocarpa
Micile boabe din care noi obtinem suc natural, sunt extrem de cautate in ultima perioada. Noi studii au demonstrat ca versiunea cu boabe inchise la culoarea (sunt 3 tipuri de fructe) este dotata cu cea mai mare concentratie de antioxidanti gasita pana acum intr-un aliment 100% natural.
Important: 100 g de boabe din acest fruct contin peste 2000mg de antioxidanti (mai mult chiar decat in afine si ciocolata neagra!).

#2: Ciocolata Neagra
O veste buna pentru cei care iubesc ciocolata! S-a dovedit ca 100mg de ciocolata neagra contin in jur de 270mg de antioxidanti, ceea ce pozitioneaza acest aliment pe locul doi in lista noastra.
Cu toate ca nu se compara cu continutul de antioxidanti din boabele de aronia, ciocolata neagra are si alte proprietati care o claseaza ca fiind un super-aliment. Printre acestea se numara si reducerea colesterolului rau, scaderea presiunii arteriale si reducerea inflamatiilor.

#3: Afine Salbatice
Considerate candva cel mai sanatos aliment din lume, afinele salbatice sunt in continuare un super-aliment care trebuie inclus in dieta noastra. La fel ca fructele din care noi facem suc, afinele sunt mici, inchise la culoare, si pot fi preparate in sucuri, dulceturi sau pot fi deshidratate. Totusi, versiunea cea recomandata sunt fructele proaspat culese.
Important: Afinele salbatice contin de doua ori mai multi antioxidanti, vitamine si minerale decat cele crescute pe plantatie.

In concluzie, cu cat incluzi mai multe produse naturale in dieta de zi cu zi, cu atat ai mai multe sanse sa iti mentii starea de sanatate la cote inalte. Iti recomandam sa incepi o dieta cu suc natural de aronia cat mai curand posibil!

Blog

Ultimele articole

Blog

Sănătatea mintală: cum ne putem menține echilibrul în viața de zi cu zi

Sănătatea mintală este un subiect actual, sensibil și de mare interes pentru noi toți. Mai mult decât oricând, ritmul alert...
Blog

Dermatita atopică – cum gestionăm una dintre cele mai comune afecțiuni ale pielii?

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și, totodată, este cel mai expus la factorii mediului înconjurător. Din acest ...
Blog

Lipsa vitaminei D – semne, cauze și modalități de prevenire sau suplimentare

Vitamina D, numită și „vitamina soarelui”, are un rol incontestabil în sănătatea și rezistența organismului nostru. Pe ...
Blog

Deficiența de zinc: simptome, cauze și posibile remedii. Cum ne putem restabili echilibrul din corp?

Zincul este un mineral esențial pentru organismul nostru. Acesta are un rol vital în funcționarea corectă a diferitelor sistem...