Aronia apără și întărește sistemul imunitar

aronia

Acum mai mult ca niciodată avem nevoie de un sistem imunitar puternic, care ne protejează de viruși, microbi și bacterii.

Poate ai auzit că la baza lui stau o alimentație echilibrată, un somn sănătos și exercițiile fizice făcute periodic. Însă asta nu este tot. În egală măsură avem nevoie de vitamine și de minerale, care sunt esențiale pentru un corp sănătos și rezistent.

Aici intervin fructele de aronia, care conțin cele mai importante vitamine și minerale de care are nevoie corpul uman.

În continuare, îți prezentăm 3 vitamine și 3 minerale existente în aronia, care ne protejează sistemul imunitar și îi dau putere.

VITAMINE

Vitaminele sunt esențiale pentru sănătatea organismului nostru, cât și pentru prevenția anumitor boli. Nimeni nu ar putea trăi fără ele, aspect care le fac necesare pentru orice om de pe Planetă.

Din fericire, aronia are fructe bogate în vitamine, iar multe dintre ele joacă un rol central în apărarea sistemului nostru imunitar. Uite despre ce vitamine este vorba.

Vitamina C

Fructele de aronia conțin o cantitate bogată de vitamina C — una dintre cele mai importante vitamine din corpul uman.

Vitamina C contribuie la tratarea răcelilor, gripei și infecțiilor respiratorii și grăbește procesul de însănătoșire.

Medicii o prescriu des pentru întărirea sistemului imunitar, tocmai pentru că în absența ei organismul este mai predispus la îmbolnăvire.

Vitamina E

Aronia conține și vitamina E, care are un rol vital pentru organism. Această vitamină produce celulele care generează anticorpi, așa-numiții apărători ai sistemului imunitar.

Anticorpii circulă în sângele nostru și au rolul unui “paznic”. Când aceștia găsesc substanțe străine în corp, precum bacterii sau viruși, le distrug pentru a ne proteja sănătatea.

Astfel, este important să ai o cantitate suficientă de vitamina E în organism, pentru a avea un sistem imunitar puternic și bine păzit.

Vitamina A

Aceasta este o altă vitamină importantă pe care o găsim în fructele de aronia. Ea se aseamănă cu vitamina C în unele privințe, și anume: ne grăbește vindecarea atunci când suntem bolnavi, ne apără de infecții respiratorii și ne ajută sistemul imunitar să funcționeze optim.

Totodată, vitamina A este foarte bună pentru vedere și contribuie la sănătatea dinților, a oaselor și a pielii.

În schimb, deficitul de vitamina A în organism crește riscul de infecții respiratorii, fiind un lucru foarte periculos mai ales în această perioadă. În prezent, respectarea dozei zilnice recomandate devine mai mult decât prioritară.

MINERALE

Mineralele ne ajută organismul să funcționeze corect și să fie puternic. Din păcate, însă, ele nu pot fi produse de organism, fapt pentru care trebuie să le preluăm din alimente.

Fructele de aronia ne ajută și în acest caz, conținând unele dintre cele mai importante minerale de care are nevoie corpul nostru. În continuare, vom enumera 3 dintre acestea, alături de beneficiile lor.

Fier

Organismul nostru are nevoie de fier pentru producerea hemoglobinei — o proteină care ajută la transportul oxigenului în sânge.

Asta face din fier un mineral esențial pentru viața noastră, care ar trebui să se regăsească în alimentația noastră zilnică, indiferent de vârsta pe care o avem.

Fierul poate fi absorbit mai ușor din carne, pește și ouă, alimente pe care le putem completa cu delicioasele fructe de aronia.

Dacă avem un nivel scăzut de fier în corp, imunitatea noastră se deteriorează, iar organismul slăbește în lupta cu agenții patogeni (virusuri, microbi, paraziți).

Zinc

Fiind bogat în antioxidanți, zincul are un rol esențial în întărirea sistemului imunitar.

Acest mineral ne protejează celulele împotriva stresului oxidativ, ajută memoria și are efecte benefice asupra pielii.

Dacă avem un nivel scăzut de zinc în organism, ne cresc șansele de apariție a infecțiilor virale sau bacteriene.

Calciul

A venit rândul și celui mai abundent mineral din corp: calciul.

Pe lângă că este responsabil de sănătatea oaselor și a dintilor, calciul ne întărește corpul, îl protejează de infecții și îi sporește capacitatea de vindecare.

Îl regăsim și în fructele de aronia, alături de celelalte minerale benefice pentru corpul nostru.

Aronia este ca un scut pentru sistemul imunitar

După cum vezi, fructele de aronia conțin vitamine, minerale și antioxidanți care ne apără și ne întăresc sistemul imunitar.

Cu ajutorul lor, sistemul nostru devine puternic și rezistent, fiind astfel capabil să se lupte cu virușii, bacteriile și microbii care ne amenință sănătatea.

Include fructele de aronia în alimentația ta zilnică și dă-i corpului tău puterea necesară să te protejeze.

Comandă acum sucul și fructele de aronia de aici: Suc de Aronia & Fructe Uscate de Aronia și profită de toate vitaminele și mineralele lor.

Corpul tău îți va mulțumi pentru asta. 🙂

Blog

Ultimele articole

Blog

Siringomielia – ce este, de ce apare și cum se manifestă această boală

Creierul este cel mai complex organ al nostru, fiind responsabil de coordonarea unui număr mare de funcții esențiale pentru organism. De asemenea, este implicat în controlul mișcărilor membrelor prin intermediul conexiunii cu măduva spinării,...
Blog

Anemia pernicioasă și deficitul de B12: cum tratăm eficient această afecțiune autoimună?

Anemia pernicioasă este o formă specifică de anemie cauzată de deficitul de vitamina B12, esențială pentru producția corectă de globule roșii. Persoanele cele mai vulnerabile la această afecțiune sunt în general vârstnicii, vegetarienii ...
Blog

Diverticuloza – sfaturi utile pentru identificarea simptomelor și crearea unui plan alimentar adecvat

Diverticuloza este o afecțiune caracterizată prin prezența unor mici proeminențe, care se formează pe pereții colonului. Potrivit studiilor, persoanele de peste 60 de ani au cu 60% șanse mai mari de a suferi de această afecțiune a colonului....
Blog

Anemia hemolitică – cum se manifestă la adulți și copii și cum se tratează? 

Anemia are mai multe forme și, în general, nu provoacă prea multe îngrijorări, deoarece avem tendința să credem că suplimentele alimentare ne pot ajuta să corectăm deficiențele asociate. Totuși, aceste metode nu sunt întotdeauna eficient...