fbpx

Cauți deserturi sănătoase de Paște? Vrei să-ți surprinzi familia cu ceva nou și inedit? Sau pur și simplu ai nevoie de puțină inspirație? Atunci ești în locul potrivit! Astăzi ți-am pregătit 3 rețete aronia de Paște numai bune pentru pofticioșii din familia ta.

Vorbim despre rețete pentru ștrudel, cornulețe și fursecuri cu fructe și gem de aronia pline de vitamine, minerale și antioxidanți.

Citește în continuare și descoperă cum poți prepara aceste rețete pentru familia ta! 🙂

Ștrudel cu aronia

rețete aronia

(sursă foto & idei pentru rețete aronia: cookingtoentertain.com)

Crocant, proaspăt și sățios, ștrudelul cu aronia are o umplutură aromată care impresionează de la prima mușcătură.

Uite cum îl poți prepara.

Ingredientele folosite:

  • 500g aluat pentru foietaj;
  • 5 linguri de zahăr;
  • 3 linguri de gem de aronia;
  • 100g cremă de branza Philadelphia;
  • 1 ou.

Pașii necesari:

  1. Ne asigurăm că aluatul pentru foietaj este decongelat.
  2. Punem într-un bol crema de brânză, adăugăm 2 linguri de zahăr și amestecăm bine cu o furculiță. Apoi punem umplutura în frigider.
  3. Așezăm aluatul pentru foietaj pe o suprafață pudrată cu făină. După îl tăiem în diagonală pe laterale, ca în imaginea de mai jos:rețete aronia
  4. Scoatem umplutura și gemul de aronia din frigider. Așezăm mai întâi crema de brânză pe mijlocul aluatului, iar deasupra adăugăm gemul de aronia.
  5. Împachetăm fâșiile laterale de aluat, alternând dintr-o parte în cealaltă, astfel încât la final să arate ca o împletitură. Avem grijă să îndoim capetele astfel încât să nu curgă umplutura.
  6. Mutăm ștrudelul pe o tavă în care am pus hârtie de copt.
  7. Batem oul și ungem ștrudelul cu el, apoi presărăm deasupra o lingură de zahăr.
  8. Punem ștrudelul în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius și îl lăsăm 15-20 de minute (sau urmărind instrucțiunile de pe ambalajul foietajului).
  9. Surprindem întreaga familie cu un desert de nota 10. 🙂

Cunoști pofticioși care apreciază un ștrudel gătit acasă? Atunci comandă gemul de aronia chiar acum și pregătește-le acest desert.

Apasă aici și comandă gemul de aronia

Cornulețe fragede cu gem de aronia

rețete aronia

(sursă foto & idei pentru rețete aronia: savoriurbane.com)

Sunt fragede, sunt dulci și se topesc în gură. Așa putem descrie cornulețele cu gem de aronia, care dispar repede de pe farfurie. Au un gust aparte și sunt pe placul oricărui iubitor de dulce.

Le poți prepara în felul următor.

Ingredientele folosite:

  • 250g făină;
  • 125g smântână (minim 20% grăsime);
  • 3 gălbenușuri;
  • 150g unt (minim 80% grăsime) sau 100g untură;
  • Sare;
  • Esență de vanilie;
  • 300g gem de aronia SAU 200g gem de aronia și 100g nucă;
  • 100g zahăr vanilat.

Pașii necesari:

  1. Punem într-un bol untul tăiat cubulețe, gălbenușurile, un praf generos de sare, smântâna și esența de vanilie. Adăugăm toată făina peste ele.
  2. Amestecăm fie cu robotul, fie cu mâna până se omogenizează ingredientele. (Nu frământăm viguros pentru că se va întări la copt.)
  3. Învelim aluatul în plastic și îl lăsăm la rece o oră sau chiar peste noapte. Pentru a se răci cât mai repede, îî dăm o formă cât mai plată.
  4. Pentru umplutură pregatim gemul de aronia. Putem amesteca gemul cu nucă. (Nuca măcinată absoarbe din umiditate și nu lasă gemul să curgă din cornulețe, adăugând, de altfel, și o aromă deosebită.)
  5. Scoatem aluatul de la rece și îl lăsăm 30 de minute pe masa de bucătarie. Îl împărțim în 4 și întindem, pe rând, fiecare porție într-o foaie foarte subțire.
  6. Din fiecare foaie obținem 8 cornulete. Aluatul trebuie să fie cât de subțire posibil. Cercul va avea un diametru de circa 35 cm. Cu un cuțit tăiem mai întâi în jumătate, apoi în sferturi și încă o dată fiecare sfert în jumătate. Obținem astfel 8 triunghiuri. Punem umplutura pe un capăt și începem să rulăm.
  7. Rulăm astfel încât să trecem aluatul peste umplutură, apoi cu degetele apăsăm capetele pentru ca aceasta să nu poată ieși. Procedăm la fel și în față, apoi îndoim lejer capetele și rulăm până se formează un cornuleț, căruia îi tragem capetele în față.
  8. Așezăm cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  9. Le punem în cuptorul preîncălzit la 170°C și le lăsăm 15 minute. (Dacă le facem mai mici, scădem timpul de coacere. Dacă le facem mai mari, creștem timpul puțin.)
  10. Până se coc, pregătim un bol cu zahărul pudră vanilat. În momentul în care le scoatem din cuptor, cu ajutorul unei palete le așezăm direct în zahărul pudră vanilat. (Nu le lăsăm deloc la răcit. Cu cât se răcesc mai tare, cu atât zahărul pudră nu se va mai lipi de exterior.)
  11. Cornulețele se așează pe un platou sau, dacă dorim să le ținem mai multe zile, le punem în cutii cu capac.
  12. Avem un desert delicios care va pute zâmbetul pe fața oricărui pofticios.

Pregătită să prepari aceste cornulețe delicioase? Atunci ai nevoie de ingredientul lor secret: gemul de aronia.

Intră aici și comandă-l acum

Fursecuri cu spirală de aronia

rețete aronia

(sursă foto & idei pentru rețete aronia: superberries.com)

Fursecurile cu spirală îți fură privirea din momentul în care sunt așezate pe masă. Sunt mereu un succes în rândul celor mici, cât și în rândul adulților care apreciază un desert preparat acasă.

Îl poți pregăti relativ rapid, după pașii de mai jos.

Ingredientele folosite:

  • 200g fructe de aronia;
  • 400g făină;
  • 50g zahăr brun;
  • 125g nuci pecan;
  • 200g unt moale;
  • 1/2 linguriță praf de copt;
  • 300g zahăr alb;
  • 1/2 linguriță sare;
  • 2 ouă;
  • 1 lingură coajă de portocală.

Pașii necesari:

  1. Hidratăm fructele de aronia peste noapte.
  2. Mixăm în blender fructele de aronia, nucile pecan și zahărul pudră până obținem o pastă și le lăsăm deoparte.
  3. Batem untul 30 de secunde. Adăugăm zahărul, praful de copt și sarea și mixăm până se omogenizează.
  4. Adăugăm ouăle și coaja de portocală.
  5. Adăugăm treptat făina, iar când compoziția se îngroașă suficient, începem să frământăm cu mâna.
  6. Împărțim aluatul în două și îl punem la frigider pentru o oră.
  7. După ce s-a răcit, întindem fiecare jumătate. O acoperim cu umplutura din aronia și nucile pecan, iar apoi o rulăm.
  8. Lăsăm rulourile la rece pentru cel puțin 4 ore.
  9. Tăiem rulourile felii, fiecare felie fiind un fursec.
  10. Așezăm fursecurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le coacem la 190 de grade Celsius timp de 8-10 min.
  11. Ne delectăm iubitorii de dulce din familie cu un desert de casă gustos și sănătos.

Dacă vrei să te apuci de gătit și să faci aceste fursecuri inedite, te invităm să cumperi cât mai repede fructele de aronia.

Apasă aici și comandă fructele de aronia

Pregătită să încerci 3 rețete aronia numai bune pentru masa de Paște?

Orice ai alege, poți fi sigură că vei obține un desert plin de vitamine, minerale și antioxidanți, potrivit atât pentru pofticioșii mici, cât și pentru cei mari.

Noi te invităm să le încerci pe fiecare în parte și să-i răsfeți pe cei dragi cu delicii inedite și originale cu ocazia sărbătorilor pascale. 🙂

Comandă chiar acum gemul de aronia de aici, alături de fructele de aronia de aici, și pregătește deserturile cât mai repede.

Iar dacă mai știi rețete aronia la fel de gustoase, te invităm să le scrii în secțiunea de comentarii.

0
    0
    Coș
    Coșul dvs. este golReveniți la magazin